Hasło dostępu do Thunderbirda

:? Cześć wszystkim,

zmieniam klienta poczty na Thunderbirda i nie mogę znaleźć opcjach zabezpieczenia hasłem uruchomiania tego programu. W outlooku klikając na ikonę w celu uruchomienia go byłem proszony o podanie hasła. A w Thunderbird nie mogę tego znaleźć. Udało mi się ustawić główne hasło, lecz po restarcie Thunderbird nie prosi o podanie tego hasła. :frowning:

Update:

Gdzie jest w opcjach możliwość stworzenia podpisu, który będzie dołączany do każdej wiadomości?

narzędzia -obcje - zaawansowane - zachowanie hasła- hasło głowne -masz tu zobacz

:x

jezeli chcesz haslo na dany profil to uzyj rozszerzenia ProfilePass

http://mozillapl.org/projekty/Dodatki/ProfilePassPL

nie jest doskonale, ale dziala

przy okazji monit o stworzenie danego profilu (wywolanie, kasowanie itp.) uzyskasz uruchamiajac thunderbirda z parametrem -p albo -profilemanager

np. dodajac ten parametr we wlasciwosciach skrotu ktorym uruchamiasz program “C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe” -p

a podpis hmm… bardzo prosze

wiz9kt.png

Stefe dzięki. Tylko nie wyświetla mi obrazka, który wkleiłeś. Czy możesz go wrzucić gdzieś i zapodać link. Albo może opisz jak ustawić dodawanie podpisu. Jeszcze raz dzięki za fatygę.

menu -> narzedzia -> konfiguracja kont -> [zaptaszkuj] dolaczaj sygnaturke

wczesniej utworz ja w pliku txt.

p.s

wystarczy chwila zeby wejsc do opcji i to przeczytac

:roll: w narzędziach mam tylko konfigurację serwera

może brak mi jakiegoś rozszerzenia? :frowning:

nie brak ci zadnego rozszerzenia… przykro mi, ale … wstawilem obrazek, dokladnie podalem miejsce gdzie znajduje sie “ptaszek”… inaczej nie potrafie pomoc.

Stefe, hasło już ustawiłem - działa.

Ale mam problem z sygnaturką. Zerknij na link i sam zobacz, że nie mam co “zaptaszkować” :roll:

http://img98.echo.cx/my.php?image=sygnaturka5or.jpg

Próbowałem na wszystkie możliwe kombinacje i lipa. Co zatem robić?

stachan bo masz wejść w konfigurację konta i zaznaczyć konto, któremu chcesz włączyć sygnaturkę :!:

czyli: mail.***.com.pl

a ty zaznaczyłeś tworzenie :expressionless:

:oops: Duchu co za wstyd - wystarczyło kliknąć…

Chyba ciśnienie dzisiaj za niskie. Dzięki dla Ciebie i dla stefe.

Sprawa załatwiona a temat do zamknięcia. :smiley:

Update: zmyliło mnie to, że “drzewko” mail.***.com.pl było już rozwinięte.