Popsuł mi się sklep @x-kom.pl
Chcę założyć konto użytkownika. Klikam stosowny link, wklepuje wszystkie potrzebne dane, enter i…
Hasło wygenerowałem w Bitwardenie. Wygląda tak: 4!9wK2anF&V^dEmSX@Y%ak7th$B@#MFe8 #AU665tiYrtmkunC82sMX4z#7!VBLPEfarGEjTz9#K2wz@2B49&mGtoiF^!dRpKnge44rg^RbiJNHi2n#fvs6usEiFJPcPX
Niestety nie wiem od ośmiu sztuk czego hasło ma być dłuższe. Poległem
m4s
(m4s)
5 Listopad 2019 09:53
Trochę przesada z tym hasłem- 25 znaków wystarczy
przykład: 5qfGHtXvh!FAW3m9hcZN3&3KD
Niech nawet będzie gazylion lat. Chcę 128 znaków i takie będę mieć
Wygląda na to, że X-KOM powinien zamienić się sloganem reklamowym z MEDIA MARKT.
Ósemka wygląda jak znak nieskończoności, więc jeszcze kilku literek Ci brakuje w haśle. Dorzuć coś jeszcze i będzie okay!
1 polubienie
freshmeat
(freshmeat)
5 Listopad 2019 10:30
A co x-kom odpisał Ci w tym temacie? Bo zakładam że napisałeś najpierw do nich.
Wyraźnie napisali, że im dłuższe hasło, tym większe bezpieczeństwo, ale chyba nie przewidzieli istnienia na świecie gomów
@freshmeat Przecież oznaczony jest @x-kom.pl Poczekajmy na odpowiedź ich człowieka
Utworzyłam konto testowe. Hasło do niego jest następujące:
pEWDGXdKjVUswBmwLsQ9XzzkU2PL4Y3Lb2grgzekp4K758SQNShcvTWq6rNYg5J3NqhRDJfjeGFqkGF4EvtxtJ2UTSGQeFAcqF6F9R679utwuVMCzYJygzbmarFsVbJU
Hasło może mieć 128 znaków, ale nie może mieć znaków specjalnych.
x-kom.pl
(X-KOM.PL)
5 Listopad 2019 15:13
Dziękujemy za informację,
Nie otrzymaliśmy wcześniej podobnego zgłoszenia. Zweryfikujemy opisany problem i wrócimy do Ciebie z odpowiedzią. W tej chwili najmocniej przepraszamy za powstałe niedogodności.
Pozdrawiamy x-kom
Ja tylko chciałem zobaczyć co z moim zamówieniem
x-kom.pl
(X-KOM.PL)
5 Listopad 2019 15:22
Prosimy o numer zamówienia w wiadomości prywatnej, sprawdzimy, na jakim etapie jest Twoje zamówienie.
Pozdrawiamy x-kom
Domker
(Domker)
5 Listopad 2019 16:37
Też jakiś czas temu miałem problem z hasłem w X-kom. Nie akceptuje niektórych znaków. Pewnie webmaster miał problem z mechanizmem sprawdzania siły hasła i po linii najmniejszego oporu ograniczył użycie niektórych znaków
Radek68
(Radek68)
5 Listopad 2019 22:09
Wiesz, to zdecydowanie dwie różne rzeczy…
Po linii najmniejszego oporu.
Jak zatem sprawdzić status mając wyłącznie numer zamówienia?
Radek68
(Radek68)
5 Listopad 2019 22:38
Nie wiem. Jeśli zamówiłeś bez konta, to nie sądzę, aby teraz po założeniu nowego, na nim właśnie pojawiło się tamto zamówienie.
Może powiadomienia wysyłane są na e-mail?
Natomiast tu masz stronę ze statusem przesyłki, może wystarczy:
https://www.x-kom.pl/sledzenie-przesylki
Radek68:
Nie wiem
Niestety nie wystarczy. Nr przesyłki to co innego niż numer zamówienia. Ale nic to… bardzo sympatyczni (uogólnieni) panowie z x-komu już rozwiali moje wątpliwości