Hasło po odzyskaniu systemu

Witam mam taki problem, System Windows wywalił mi błąd ze plik windows\system32\config\system jest uszkodzony bądź został usunięty, tak czy owak szybko znalazłem na stronie producenta co trzeba zrobić w tej kwestii, mianowicie: http://support.microsoft.com/kb/307545/pl wykonałem część pierwszą czyli to :

md tmp

copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak

copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak

copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak

copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak

copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak

delete c:\windows\system32\config\system

delete c:\windows\system32\config\software

delete c:\windows\system32\config\sam

delete c:\windows\system32\config\security

delete c:\windows\system32\config\default

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system

copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software

copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam

copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security

copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

Wpisz polecenie exit, aby zamknąć konsolę odzyskiwania. Komputer zostanie ponownie uruchomiony.

i nagle po uruchomieniu systemu Windows zażądał ode mnie hasła do konta administratora-a jest to jedyne konto. Wiec przez system awaryjny się tego nie da pominąć, bo tam również żąda hasła, podejrzewam że to plik security mógł namącić, tylko że jak chce wrócić do naprawy systemu, tam też wymagane jest już hasło administratora… POMOCY !

Wciśnij po prostu enter - konsola odzyskiwania ma tak, że żąda hasła jak go nie ma, co mnie samego dziwi, bo podobno z tego co się nie mylę SP1 miał już naprawić ten bug. Jeżeli będzie się rzucać, że hasło błędne, skorzystać z programu nt password recovery - jest to program, który pomoże Ci zmienić/usunąć hasło z dowolnego konta.

Witam

Wszystko by było pięknie jak by chciał bootować mi te pliki z pendriva czy też z płyty. W pierwszej kolejności ściągnąłem sobie programik ze strony: link plik nazywał się:

rozpakowałem wszystkie pliki na pendriva ((FAT32)zresztą z NTFS też próbowałem) następnie podłączyłem go do komputera na którym występuje problem (za pomonca f9 wybrałem pendriva aby zbootował z niego) po czym na moim ekranie ukazało się coś takiego: zdjecie pomyślałem że może z płyty się uda(czyli ściągnąłem odpowiednie pliki ze strony producenta), natomiast płyty wcale nie zauważył by była bootowalna. Moja próba została podjęta na 3 pendrivach żadna nie przyniosła oczekiwanego rezultatu. Na stronie producenta są też jakieś sterowniki, lecz nie bardzo wiem co z nimi zrobić.

To czego podałeś screen to jest bootowanie z lanu. Jesteś pewny, że pendrive ustawiasz jako 1st boot device?

tak w pierwszej kolejności jest pendriva dopiero w nastepnej LAN zresztą ja wybieram z listy z czego ma bootować.

Dodane 01.07.2011 (Pt) 23:11

tak w pierwszej kolejności jest pendriva dopiero w nastepnej LAN zresztą ja wybieram z listy z czego ma bootować.

W takim razie skoro masz dobrze ustawiony bios i nie bootuje, to na myśl przychodzi mi tylko jedno-źle nagrywasz Windowsa na pena.

Windowsa? w sensie tego Password Recovera tak ?

Aha, ty ten program nagrywasz. No to kolego on nie zadziała na penie-musisz mieć flopa i na dyskietkę go nagrać. Jeżeli nie masz flopa, to trinity rescue kit jest na cd.