Hasło w Huawei y5p

Znajomy zostawił mi telefon Huawei Y5p. Poprzedni właściciel zmarł, w telefonie są dane, zdjęcia rodzinne, itp.
Debugowanie USB wyłączone, hasła nie znają. Synchronizacja wyłączona. Znam dane Google, email, hasło właściciela, ale telefon ma włączony tryb samolotowy i niema dostępu do sieci. Rodzina próbowała wielokrotnie dostać się do telefonu, więc pewnie naklikali tam zdrowo.

Nie bardzo zajmuje się telefonami, stąd moje pytanie, czy coś da się zrobić, czy muszę ryć fora w Chinach i tam prosić o pomoc?

Może lepiej poryć najpierw na XDA a nuż jest pełny dziur w np. FRP Lock jak to telefon z ery końcówki wsparcia Google Play (nie sprawdzałem czy nowsze zostały chamsko pozbawione Googlowskiego FRP Lock na rzecz wynalazku opartego o konto Huwaei).

Boxem odblokujesz. Test pointa trzeba postawić i w factory mode ściągnąć zabezpieczenie boxem Infinity lub Octoplusem. Bez boxa w przypadku Huaweia raczej będzie trudno znaleźć jakiś sposób, tym bardziej taki bez utraty danych.
Sprawdź jeszcze, czy HiSuite nie widzi jakiś plików bez odblokowania.

Z utratą danych, to po prostu przywróciłbym do stanu fabrycznego z menu, on nawet niema chyba konta Huawei.

Nie, mogę co najwyżej zresetować do ustawień fabrycznych z utratą danych.

Jakby to był jakieś klient „zewnętrzny”, to bym może i kupił Boxa czy Octoplusa, ale ja w telefonie, to mogę co najwyżej wyświetlacz, gniazdo, czy jakiś chip wymienić, w sofcie grzebie tylko w swoich, więc bardzo mały zwrot, a pewnie z czasem urządzenia się zestarzeją. Sęk w tym, że ja to za friko chciałem tym ludziom zrobić, bo już sam pogrzeb był dla wdowy nie lada wydatkiem.

Ale jak nie będzie innego sposobu, to może się zastanowię nad zakupem. Które diabelstwo lepsze? Infinity czy Octoplus? I gdzie to kupić? Chiny?

Oba się uzupełniają. Ten pierwszy jest łatwiejszy w obsłudze, ale więcej można przy pomocy infinity. :stuck_out_tongue:
https://infinity-box.com/buy/?ac=150

Jakieś druty do tego trzeba dokupić?

Po USB działa. Chyba, że chcesz bezpośrednio działać na wylutowanej pamięci wtedy dodatkowo programator.

@Domker Dziękuje, bardzo za informacje, jak nic nie wymyślę, to się może skuszę.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.