O co chodzi? ProtonVPN rozłączony. Na Chrome działa.
Sprawdzałeś pod jakim IP jesteś widoczny?
Choćby nawet tutaj?
Na Chrome już też nie działa :((
Włączyłem Protona i wyłączyłem. Potem odpaliłem Chrome i d*** HBO GO nie działa.
Wydaje mi się, że trzeba usunąć jakieś ciastko lub cache.
IP pod jakim jesteś widoczny w sieci nie jest z Polski. Dlatego masz problem. Tutaj masz lokalizację z jakiej widzą cię serwery HBO GO. Widzą cię jakbyś łączył się z Ukrainy a nie z Polski. I dlatego odrzucają połączenie. Może używasz jakiegoś Proxy? Albo coś w ten deseń?
https://en.ntunhs.net/IPInfo/EN/178/213.htm
Proxy nie używam - nawet nie wiem co to takiego. ProtonVPN podłączał mnie - albo do Holandii - albo do USA. Taki mam wybór w wersji darmowej. ISP lokalny jakby co.
Dodam jeszcze, że na tel działa jak talala. Tam też mam VPN, ale od AdGuarda.
Tym razem wygląda na to, że połączył cię z Ukrainą i tak trzyma. Powyłączaj te dziadostwa Protony, vpny (jeżeli nie jesteś szefem mafii albo prezydentem Białorusi to nie wiem jaki sens jest tego używania). Zresetuj połączenie tak byś w sieci był widoczny pod polskim IP a nie zagranicznym.
No ja ostatnio 9 dyszek oszczędziłem, tylko przez zmianę IP z PL na USA.
No, można januszyć. zgadzam się.
Dobra, odinstaluję to pierdoło, ale to za jakieś 2h.
Nie zarabiam tyle, żeby 9 dych traktować w kategoriach januszowania.
Nie zbaczajmy z tematu
Odinstalowałem bez restartu OS i lipa… Zobaczymy za te 2 godziny.
Na próbę możesz połączyć się via hotspot ze smartfona, tylko wcześniej wyłącz AdGuarda.
Czasami reset nie wystarczy. Wyjmij też dla pewności przewód od netu i podłącz go ponownie. Tak żebyś na chwilę w ogóle zerwał połącznie. Przyczynę problemu znasz. Jesteś widoczny w sieci pod IP nie z polski. Musisz teraz po prostu zrobić tak by być widocznym pod polskim IP.
Masz ten sam co miałeś.
AdGuard na telefonie ma opcję przepuszczania ruchu przez proxy czy tam vpn. Ja bym jego podejrzewał.
https://ipgeolocation.io/browse/ip/178.213.160.24 = Polska
Lokalny VPN AdGuarda nie powinien zaburzać odczytywania lokalizacji po IP a tym bardziej z włączonej lokalizacji na podstawie GPS.
Dobre te strony pokazujące lokalizację IP, takie nie za dokładne.
Nie wiem sam. Działa to nie grzebię.
Co do IP to niech jest jaki jest - byle działało i było bezpiecznie.
Odinstalowałem tego Protona całkiem z systemu, więc…
Mam też AdGuarda na kompie, ale rozszerzenie dla przeglądarki tylko - nie ten cały płatny soft dla Windows.