HD 2900 pro, nie działa dlaczego? Bluescreen i dead?

Witam! Nie będę się rozpisywał tylko od razu do rzeczy. Nie dawno wyskoczył mi bluescreen, z błędem ati2dvag, jakoś mnie to nie przejęło doputy, dopóki nie zrestartowałem systemu. Karta działa wszystko ok, tylko czemu jest czarny obraz ?? Zostawiłem podpiętą tą kartę (ati 2900 pro sapphirre) a monitor podłączyłem do zintegrowanej. Otwieram po kolei cpu-z, potem everest i lipa, pokazuje mi tylko tą zintegrowaną, a 2900 pro w ogóle nie widzi. Z ciekawości rozkręcam kartę i nic trochę kurzu, wyczyściłem, ale kondensatory ok, smoły po spaleniu nigdzie nie widać, no i nie wiem już?? Jak myślicie co mogło być tego winą?? Przecież najpierw powinny jakieś artefakty wyskoczyć, a nie od razu dead?? Skoro miała by się niby spalić, to dlaczego wyświetliła bluescreena?

Sprzęt:

Procesor-amd semphron 1150

płyta główna-msi k9ngm4-fv2

karta graficzna-Ati radeon 2900 pro

pamięć ram-kingston 1024 mb ddr2

zasilacz-BE QUIET BQT S6-SYS-UA-450W

Ps. Bluescreen wyskoczył mi przy oglądaniu stron internetowych typu dobreprogramy.pl xD Temperatura była ok 63 stopni, a na bluescreenie pisało, aby zresetować komputer, jednak ja go po prostu wyłączyłem i na następny dzień dopiero włączyłem. Gdyby coś jeszcze było potrzebne proszę mówić.