HD 7770 brak obrazu, GT 9500 działa OK, nowy PC


(Siodlo33) #1

Witam.Mój kolega dziś dostał nowy złożony komputer od morele.net.I jest pewien problem gdy podłącza kartę graficzna 7770 nie ma obrazu ani na karcie ani na grafice zintegrowanej.Kiedy odłącze 7770 obraz pojawia się na zintegrowanej.Podłączyłem starą 9500Gt i ona zadziałała normalnie.Nie wiem o co chodzi czy to jakiś błąd fabryczny karty bądz trzeba cos ustawiać?

Specifikacja PC:

-Procesor Intel Pentium Dual Core G2030

-Karta graficzna XFX Radeon HD 7770 Double Dissipation Edition 1GB FX-777A-ZDF4

-Płyta główna Gigabyte GA-H61M-S2PV, H61

-Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9

-Zasilacz OCZ CoreXStream Series 500W ATX Non-Modular

Pozdrawiam i prosze o szybką pomoc :slight_smile:


(JNJN) #2

Rozumiem, że zasilanie do karty podłączone?

Dla pewności kartę należy sprawdzić na innym kompie.


(sadaj72) #3
  1. Włącz komputer na karcie zintegrowanej.

  2. Wejdź do biosu i wyłącz kartę zintegrowaną.

  3. Zaakceptuj ustawienia biosu i wyłącz komputer.

  4. Zamontuj nową kartę.

  5. Włącz komputer i poczekaj kilkanaście sekund.

Jeżeli po wykonaniu tych kroków dalej nie ma obrazu na monitorze, to karta najprawdopodobniej jest uszkodzona, a twój kolega powinien odesłać ją na gwarancję.


(Siodlo33) #4

Tak jest podłączone zasilanie

Dodane 07.11.2013 (Cz) 20:55

A w którym dziale w biosie wyłącza się zintegrowaną


(JNJN) #5

Możliwe, że uszkodzona i gwarancja.


(falcon89) #6

Podaj wersję biosu i rewizje płyty głównej (lewy dolny róg na płycie).

Informacja przy jednej z wersji biosu