Witam, telefon trzyma w pamięci starą listę muzyczną ( biblioteka jest pełna nazw utworów ) mimo iż nie ma karty w telefonie. Jak ją zainstaluję to nie pokazuje mi plików aktualnych tylko te co były w pamięci ( tylko nazwy, oczywiście nie odtwarza ) - dotyczy to opcji “muzyka”, przez eksplorator widać wszystkie pliki na karcie. Wie ktoś jak temu zaradzić ?
Usunąc pliki z folderu playlista lub podobnego który powinien znajdować się w program files zależnie gdzie instalowałeś playera czy na karcie czy w pamięci telefonu, jeżeli nie instalowałeś dodatkowego playera to taka playlista musi znajdować się gdzieś w plikach z windows media player , po uruchomieniu media playera z pozycji programy powinno pojawić się kilka folderów/aplikacji w tym również my playlists - usunąć całkowicie , po dodaniu nowych plików i dodaniu do palylisty ten folder utworzy się ponownie z nową listą.
W tym problem, że to nie dotyczy Windows Media Player. Z tego programu w telefonie odtwarza normalnie pliki. Lecz w opcji - muzyka - z głównego manu, tam ciągle widnieje stara lista utworów. Nawet gdy faktycznie już nie istnieją. Pewnie jakiś cache za to odpowiada, ale gdzie go szukać? W folderze WMP nie ma żadnej playlisty, ani niczego ( parzę przez eksplorator z komputera ). Załamuję ręce…
Czytałem w instrukcji, że ta operacja jest niewykonywalna z pozycji telefonu. Próbuję przez kompa coś zaradzić, ale nic nie daje pozytywnych skutków.
W lokalizacji \Application Data\Microsoft\Media Player znalazłem plik xmemedialibrary.mlb. Tylko tyle.
Nie szukaj przez kompa bo niektóre pliki nie są widoczne/odczytywane przez komputer. Srawidziłem teraz i komp nie widzi wszystkich plików/folderów zawartych w WMP jak i wiele innych w telu , szukaj przez eksplorera w telu.
Ok i patrzę teraz przez eksplorator z telefonu. Już pomysłów nie mam. Nie znalazłem czegoś takiego jak playlista
Spróbuj wyłączyć muzykę, tak żeby w HTC Sense się nie pokazywała a potem ją włącz.