HD4870 - Artefakty czy błąd gry ? (załączone screen shoty)

Odpalałem OCCT Perestroika na full ustawieniach (może 1 tyg temu), około 1h i nic, karta cieplutka ale żadnych artefaktów. Może rzeczywiście wina gry… Ale czemu ? Świeżo kupiona pożyczona OD kolegi, wgrałem tylko patcha 1.2 żeby można było legalnie bez płyty grać… Może rypnięte pliki ? BO ten patch cośtam z texturkami robił. do CD Projektu nie napisze bo tam trzeba klucz podawać, a kolega w angli :stuck_out_tongue:

@ Furmark 15 minut na full ustawieniach, karta max 70 stopni i 0 artefaktów itp.

Jeżeli problem będzie dotyczył tylko tej gry to winne są sterowniki lub sama gra która np. nie lubi określonych modeli kart. Jeżeli zobaczysz tego typu artefakty także w innych grach to niestety ale wskazuje to na uszkodzenie karty.

Temperatura chyba dość dobra, mój 4890 dobija do 90C jak jest zakurzony :stuck_out_tongue:

No mój dobijał do 70 jak był zakurzony ale w IDLE :smiley:

Może to gra po prostu… Chociaż jak Gothic 4 wychodził to ta karta była nowinką technologiczną :smiley:

Co Ty się tak o ten DX kłócisz? Można w wielu grach ustawić wersję.

Co do problemu, ustaw detale na najniższe i powiedz czy jest to samo.

Może jeszcze spróbuj trochę napięcie CPU podnieść?

Phenom 955 BE, więc proc jest git. Podkręciłem go do 3,9 GHz - to samo dalej.

Mówię o napięciu, nie o taktowaniu. Jeśli to napięcie to podkręceniem pogarszasz sprawę, ale wątpię, że o to chodzi.

Kurczę… Jakieś pomysły ? Może znawca gry tu jest i pomoże ? :smiley: