jak zrobic siec? chociaz na dwa kompy… probowalem juz na wszytskie sposoby i nie dziala :-((
w miejscu sieciowym wyswietlaja sie dwa komputery (tzn moj i inny) ale nie moge z tego drugiego korzystac bo wyskakuje mi okno ‘siec nie jest dostepna’…
zmienialem IP tak jak mi inny kumpel radzi i nic.
ps. czy da sie te kompy tak podlaczyc by jeszcze dzialal net? bo slyszalem ze musialbym miec po dwie karty sieciowe w kazdym mieszkaniu. czy to prawda? (mam neta z firmy osiedlowej)
napisz jak to konfigurowałeś tzn. ip, maska grupa robocza itp. jakie karty jak podłączone z Twojego opisu niewiele można wywnioskować oprócz tego, że nie działa
Sprawa jest prosta - nie mozesz tego zrobic dopoki nie zglosisz takiej potrzeby u Admina Twojej sieci osiedlowej. Jesli on wyrazi na to zgode bedziesz musial podac MAC adresy kart sieciowych komputerow, ktore chcesz dolaczyc poprzez switch. Zapewne wiaze sie to z dodatkowa oplata wnoszona przez userow tych kompow, gdyz staja sie oni pelnoprawnymi uzykownikami sieci osiedlowej, a ponadto widzicie sie w sieci lokalnej !