Heroes 3 HD

Witam Wszystkich graczy

Mam pytanie odnośnie algorytmu działania Heores 3. Często gram z bratem ON-LINE i zauważyłem, że nie tyle siła armii czy rodzaj wojski się liczy, (a większość lubi grać zamkiem, ponieważ Archanioły mają piękne staty i siłę ataku) , a statystyki bohatera. Innymi słowy  mogę grać powiedzmy Nekropolią czyli stosunkowo slaby zamek i te szkielety smoki - które są porostu słabe, ale jeśli bohater ma dużooo siły , obrony i umiejętności magiczne, jeśli ma przewagę ,na przeciwnikiem co najmniej 2 lub 3 krotną, to cała reszta przestaje mieć znaczenie.

Wszyscy nas uczyli, że to dobrzy wygrywają :slight_smile: czy ten algorytm nie powinien być inny w Herosach - że kluczowe znaczenie ma rodzaj zamku , strategia, profesja bohatera i sam bohater, bo wynika z tego ze wystarczy się przejść po paru kapliczkach, wież, obozach, arenach i bohater jak ta lala malowana?

Statystyki Ataku i obrony bohatera dodawane są do parametrów jednostek.

Nie, rodzaj zamku nie powinien mieć ŻADNEGO znaczenia - gra powinna być tak zbalansowana, żeby bohaterowie o takich samych statystykach, posiadający wykupione armie o liczebności liczonej w przyrostach tygodniowych mieli takie same szanse, tzn. wygra lepszy strateg.

To gra strategiczna, a nie bajeczka, gdzie dobre aniołki zawsze wygrywają.