Heyah skąd oni mają doładowania

Witam

Mam pytanie jestem ciekaw skąd ludzie na allegro wystawiają tyle aukcji z doładowaniami do Heyah w różnych nominałach od 5-150zł,czy jest możliwość pobierania takich kodów za free ?

Pozdrawiam

Na jakiej podstawie sądzisz, że otrzymują te kody za darmo?

W jakiej cenie (o ile niżej od nominału) sprzedają te kody? Daj linka do kilku aukcji.

http://allegro.pl/heyah-50-za-40-99zl-h … 97680.html

Np tutaj skąd mogą brać te kody i sprzedawać na allegro jestem ciekaw

Około 19% poniżej nominału, przeglądając komentarze, są to kody z terminala - być może pracuje u dystrybutora i dlatego ma możliwość zakupu z tak dużym rabatem (z tego co wiem, to normalnie jest poniżej 10%)

Śmierdzi to wałkiem na kilometr. Co z tego ile sprzedawca ma komentarzy, nabić je przecież prosto.

1. Brak danych firmy.

2. Lokalizacja Internet.

3. Możliwość oczekiwania na kod do 2 tygodni.

4. Maksymalnie 21 dni na reklamacje (?!)

Jakby my się US i jeśli to jednak firma UOKiK dobrał do tyłka to by nie wiedział jak się nazywa.

PS. Nie raz już robiono takie wałki, że sprzedający DOPŁACAŁ do kodów, żeby potem zrobić “wałek stulecia”.

Z tymi punktami się zgadzam, z US też, ale co do wałka - wątpię aby w tym przypadku to miało miejsce.

Kody z opóźnionym terminem dostawy to najzwyczajniej nisko oprocentowana pożyczka dla sprzedawcy.

Mechanizm jest prosty brakuje kaski do 15go -> wystawia się doładowania z obniżoną ceną 10-20% ale z opóźnionym terminem -> wpływa jego prywatna kasa na konto i doładowuje konta bądź (bo są i tacy) mówi “wynikły problemy, proszę o nr. rachunku do zwrotu. Przepraszam”

Nie jestem przekonany do doładowań z Allegro bo już utopiłem raz 130zł a raz 50zł na właśnie takich doładowaniach.