Historia logowań na wp

Hej, ktoś z was może mi pomoc… otwórz dwie osoby korzystają z tej samej poczty, ostatnio pobrano historie logowań i okazuje się, ze jest data, IP. Port, protocol itp. Jak moge sprawdzić o której godzinie która z osób się zalogowała? Nawet nie wiem co dokładnie znaczą ww. Pojecia. Tylko proszę się nie śmiać :stuck_out_tongue_winking_eye: z gory dziękuje za pomoc

1 polubienie

IP dopasować do sieci operatora jaką ma osoba?

Lp Date IP Port Protocol Result Alias
6 2020-10-20 16:33:44 1**.**.**.** brak SMTP FAIL *@wp.pl
7 2020-10-21 22:29:51 1**.**.**.*** 4**** / 5**** www PASS *@wp.pl

Opcjonalnie jak zleciłeś używanie aliasów, to może one wskażą kto i kiedy.

Jak seria IP, Protokołu i Aliasu jest identyczna to z logów poczty WP nie ustalisz.

Podobnie jak te dwie osoby mają tego samego operatora komórkowego i “domowego” (internet kablowy/radiowy/satelitarny i może mobilny).

Jedynie wada, że w bazie trzymają do ~27 ostatnich zalogowań lub z ostatnich 30 dni.

Przy okazji chyba do mojego maila dalej Onet się dobija, po tym jak wyłączyłem POP3 (widzę faile logowania SMTP) lub ktoś łamie nie udolnie hasła raz na kilka dni.

Dodatkowy news: Onet dołączył do grupy WP i Interia z formą opłaty rachunków na podstawie otrzymanych maili.

Na tyle ile ja ustaliłem to ktoś z polski, niby sieć Orange (“mobilna” / kablówka - światłowód):
[użyt. pocolog pewnie by wskazał, że to dawne holenderskie IP]

https://ipgeolocation.io/browse/ip/

ISP             PTK-Centertel
Connection      Type 	
Organization    Orange Polska Spolka Akcyjna

Nie wiem czy nie lepiej zamazać na zdjęciu część IP, zwłaszcza to powtarzające się.

Więcej raczej z tego nie wyciśniemy i zostaje liczyć, że druga osoba używa np. Plus/T-Mobile/Play i w domu Netii/UPC/Multimedia.
I się nie obrażą jak je o to zapytasz.

Dziękuje za pomoc :slightly_smiling_face: