Pół dnia szukam dzisiaj pliku, który na pewno zapisywałem (i to nie raz). Nie jestem biegły w tych sprawach. Może ktoś by podpowiedział jak najłatwiej obejrzeć historię zapisywanych plików. Nie widzę nigdzie takiego pliku, który tworzyłby adobe illsutrator. Ale może gdzieś w systemie?
Doprecyzuję, Nie mam 100% pewności co do nazwy, ale nie jestem tez bałaganiarzem. Robię backupy. Mam zwyczaj robienia częstych save’ów podczas pracy. Wszystko znajduje się w jednym katalogu na pulpicie. Był to albo *.pdf, albo plik *.ai. Sytuacja wygląda trochę tak jakby mi się przyśniło, że cokolwiek zrobiłem :-> Pracowałem wtedy praktycznie tylko nad tym tematem, 22-23 grudnia. Chciałbym przeanalizować te save’y, nie ma tu dużo do wykopania raczej. Przypuszczam, że illustrator zrobił mi jakiś dowcip (zdarzyło mu się ostatnio nieoczekiwani wyłączyć). Wolałbym uniknąć tego typu niespodzianek w przyszłości.
To poszukaj w danych katalogach (a jak to nic nie da to na całym dysku) wszystkich plików z rozszerzeniem .PDF lub .AI. Nie korzystam z windowsowej funkcji wyszukiwania, ale robię to w Total Commanderze.
Dzięki Kamilu, ale ten etap mam już za sobą Tego pliku najprawdopodobniej nie odzyskam, dlatego chciałem jakoś sprawdzić co się z nim działo na przestrzeni czasu, którą wyszczególniłem w poprzednim poście