Honora mam za 1370 zł ale musze dojechac po niego co mnie wyjdzie jeszcze 40zł a Xperie za 1250. Pewnie bym juz wybral dawno Xperie ale mam do niej niesmak, jakis taki niesmak do Sony, ze mi sie nie podobaja te telefony i bateria 2600 mAh troche mnie odrzuca. Co myślicie/ew co w tej cenie kupić? Interesują mnie tylko telefony z dużych sklepów bo musze wziąć na raty (te są z euro agd a tu są raty 0% bo np w xkomie po 24 mies robilo sie z 1300>1600).
Przecież w sieci też możesz wziąść na raty nawet na takim allegro znajomy nie raz brał tragedii z odstetkami nie ma Celowałbym w jakiś model co ma snaprdragon 801 samsung s5 np czy one plus one tu masz liste:
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/devices/all?processor=801
Od siebie poleciłbym s5 ma dobre wsparcie custom romów oneplusone też jest ok jak nie lubisz samsungów Chodź ja tam np amoledy samsunga bardzo lubie no ale każdy ma swoje widzimisię
Ostatnie dwa lata miałem s5 i nie byłem z niego zadowolony. Brakowało mi w nim ramu dlatego teraz wycelowałem tylko w modele z 3GB. s5 wymagała częstych formatów bo po kilku miesiącach (ok. 3) przy zebranych wtedy powiedzmy 1000 zdjeciach, 2000 smsow i buforach aplikacji zacinała się niemiłosiernie.
Przy 2000 smsów to nawet S3 nie cięła, wystarczyło zainstalować Textrę do smsów, a nie przywracać ustawienia fabryczne. Ewentualnie Greenify (nawet bez roota) i telefon nie miał prawa chrupać…
Problemem S5 jest to, że jej już nie kupisz z oficjalnego miejsca.
na nie oficjalnych romach system na dzien dobry używa 300 MB RAM w oficjalnym to jest ponad 1 GB. Pozatym jak tak komuś pilnie potrzebny oficjalny to zawsze są przerobione czyste stocki które tez mniej ramu ciągną. Najwiecej żre te całe bloatware którego za pomoca roota można się pozbyć Ja bym celował w jakiś flagowy model z snapdragonem 801 poniewaz bedziesz mial dobre wsparcie custom romów no ale reszta to już twoja decyzja Nie mówie żebyś brał koniecznie s5 może być np oneplus ale amoledy mają taką zalete że wgrywając custom rom jakiś czy CM można wgrać ciemny motyw i przerobione aplikacje dla amoledów w ciemnych odsłonach wtedy zużycie energii ekranu amoled może być nawet o 50% mniejsze. Nie mówiąc o tym że w tych ze sredniej półki zawsze masz spore minusy jak procesor dobry to pamiec wolna jak pamiec dobra to aparat słaby to ram mułowaty i tak w kółko i tak jak pisał pan wyżej greenify warto używać to przydatna apk szczególnie z rootem i xposed pokazuje co potrafi Mam nawet wersje donate Warto wspierać dobre projekty
Na raty 0% zwykle udawało mi się trafić w sferisie i rzeczywiście płaciłem tylko tyle ile kosztowało to co kupiłem… Z podanych przez Ciebie modeli stawiałbym na Honro 7 albo Huawei p8 pełną wersję