Witam, poszukuję oferty podobnej do tej http://nazwa.pl/serwery-serwery-active.html zależy mi na około 10gb miejsca i dużym limicie transferu.
Cena do 300zł.
Warunek, musi być możliwość wzięcia na firmę.
Witam, poszukuję oferty podobnej do tej http://nazwa.pl/serwery-serwery-active.html zależy mi na około 10gb miejsca i dużym limicie transferu.
Cena do 300zł.
Warunek, musi być możliwość wzięcia na firmę.
polecam hekko.pl hostuje tam strone firmową a najwyższy pakiet powinien spełnic Twoje oczekiwania, z fakturami nie ma problemu, a BOK zawsze służy pomocą pozdrawiam,
plascadeine
Już wykupiłem w nazwie, najfajniejsza oferta którą znalazłem, szczerze polecam
Jor.pl bym nie polecał, z racji problemów jakie mają z maszynami, Bardzo fajną firmą jest za to lh.pl - bardzo szybkie serwery w Polsce, praktycznie 100% uptime, troszkę kosztują ale jeżeli masz 300 zł do wydania to jak najbardziej coś dla Ciebie.
serwery w stanach… wooooooooolne przez to chodzi, panel po angielski i inne… (wiem bo mam tam jedno konto…) - ogolnie sa lepsze hostingi
moim podstawowym jest Linuxpl.com - polecam
na Webhostingtalk nie mają za dobrej opinii. Kilka wpadek mieli, więc należy zachować ostrożność.
huh… i teraz pytanie? pisales to _tomick do Linuxpl? (czasem milo zacytowac :P) - znajdz mi firme ktora nie ma negatywnych opini? :>. Kazda ma… prawda jest taka ze to troszke zalezy od tego ile masz szczescia… ale mam jak sobie tydzien temu pozakladalem monitoringi na moje konta to przez tydzien 2 z nich na 5 nie zaliczylo wiekszych lub mniejszych padow… najwiecej firehost - 5 godzin w tygodniu ale to w zasadzie jednego dnia z i problem byl z serwerownia livenetu - to DC lezalo poprotu… insane 15 minutowy pad tez zaliczylo - serwery w OVH… czyste konto maja tylko linuxpl (serwery w niemczech Hetzner) i nicehost (serwery w stanach)… ale nicehost jest dla nas za wooolny, dlatego nie polecam… a firm hostingowych jest teraz tyle, ze mozna wybierac i przebierac ile sie chce…
piszesz tak dlatego, że chcesz zarobić umieszczając swojegoreferala w linku do linuxpl czy rzeczywiście wg Ciebie to dobry hosting? :twisted: :twisted:
pelna kontrola wpisow dns - MX, CNAME, TXT, A z twojego panelu, dostep do SSH nawet w najnizszym pakiecie - dla mnie to plusy. Z uslug BOKu nie korzystam w zasadzie wiec sie na ten temat nie wypowaidam - ogolnie, jak za 45 zl rocznie uwazam ze nie jest to wywalanie pieniedzy w bloto
a jak napisalem w pozniejszym poscie… firm hostingowych jest tyle ze mozna wybierac, przebierac… mozesz kupowac nowy pakiet w innej firmie co tydzien i pewnie przez co najmiej kilka miesiecy bedziesz mnial zajecie.
mnie przekonalo do Linuxpl to co napisalem na gorze… na poczatku korzystalem z insane.pl ale zachcialo mi sie gooogle apps w mojej domenie a do tego wymagany jest zmiana wpisow MX aby poczta szla na serwery google a ponad to w rekordzie TXT trzeba obublikowac SPF (jak mnie pamiec nie myli :P) bo np. wp.pl bedzie Ci odrzucac twoje wiadomosci… a tego w insane z panelu zrobic nie moglem… napisalem do boku, pierwszy mail… odp. nie ma problemu mozemy ustawic wszystko… wyslany maila z danymi do zmiany…zadnego odzewu, wyslany drugi mail… tez ani slychu ani widu na ten ticket i poszukalem hostingu gdzie moge te wszystkie ustawienia zmieniac sam i o nic sie nie prosic i czegos czego nie wydam kilkustow… padlo na linuxpl.com. Dlatego uwazam ze to dobry hosting.
Problem z ssh jest taki, że u większości usługodawców jest to usługa słabo zabezpieczona, a serwery na których są rozlokowane takie usługi często zawierają dane, które nie powinny podlegać jakimś zawirowaniom na serwerze (serwery www, bazy danych). Teraz edycje wpisów DNS masz praktycznie w każdej firmie, która może się pochwalić stabilnością swoich serwerów oraz szybkim czasem reakcji na jakieś awarie (IQ, KEI itd.) Z mojej strony to, a nie terabajtowy pakiet transferu oraz nieograniczona pojemność serwera FTP świadczą o tym, że firmie zależy na kliencie
A czy ja gdzies napisalem ze to bralem pod uwage wybierajac firme hostingowa? Wlasnie zmienilem z firmy ktorej “nie zabardzo zalezalo na kliencie” na taka ktora mam nadzieje zalezy bardziej :P. A na pojemnosc i transfer to nie patrzylem… zreszta, mam te podstawowe konto 1gb pojemnosci i 6 ruchu, co dla moich potrzeb spokojnie wystarczy (chyba jak trzeba bedzie to przejdziemy na wyzszy pakiet) Dla mojej prostej stronki - wizytowka, jakas galeria, blog moze (ale napewno nie na WP)… nie bede wydawal 150 zl i wiecej rocznie za utrzymanie konta - wiem sknera jestem :P… a 48 zl na rok to nie jest bynajmiej duzo. Choc liczac trzeba przyznac fakt ze tanie sa male pakiety… jak sie chce przejsc na jakis wyzszy to ceny juz nie sa jakies atrakcyjne