W dziale Po godzinach na łamach vortalu udostępniliśmy “zlotową” tapetę na pulpit (w różnych rozmiarach) z myślą nie tylko o uczestnikach Zlotu
Zapraszamy do pobierania
W dziale Po godzinach na łamach vortalu udostępniliśmy “zlotową” tapetę na pulpit (w różnych rozmiarach) z myślą nie tylko o uczestnikach Zlotu
Zapraszamy do pobierania
tapeta jest ekstra w rozdziałce 1680x1050
niestety tapetka nie za ładna, dlatego że widac gdzie prawdziwa woda, a gdzie robione w programie, jest duża różnica, jak dla mnie nie trzeba było wody domalowywać.
Takie moje skromne pytanie: gdzie wodę “domalowaliśmy” ? Obawiam się, że nawet wszystkie komputery w firmie miałby problemy z wygenerowaniem prawdziwej wody.
Dawidd , chyba nie widziałeś morza na własne oczy
koledze może się zdawało, że ten przód jest domalowany ^^
no tak, chodzi p ten przód, bo jest bardzo nie realistyczny, tak mi się wydaje, chociaż nad morzem jeszcze nie byłem
Dawidd , wierz mi, że tak właśnie woda wygląda :).
Woda akurat w tym miejscu troszkę się rozmyła, ale i tak wygląda całkiem nieźle bo oddaje efekt prędkości tej fali
Dokładnie jak pisze Caroo - to zdjęcie jest tak celowo zrobione aby zachować dynamikę fali, po prostu po to aby morze nie było statyczne.
Podobny efekt często jest stosowany na zdjęciach samochodów w ruchu (przykład) - koła są rozmazane (nie widać dokładnego kształtu felg) aby sprawiał wrażenie “w ruchu”.
THX za odp. jak bedę nad morzem to zobaczę Jednak mi się wydaje że przedniaczęść wody faluje się w takie kulki, i ze to jest komputerowo ;).
Te kulki to piana A tak na serio - łagodne fale masz tam, gdzie nie odbijają się od kamieni, zauważ, że te przy kamieniu są bardziej takie częstsze i ostrzejsze…
Nic nie jest komputerowo, to jest naturalna spieniona woda a odpowiednio długi czas naświetlania daje efekt rozmycia uwydatniający dynamikę fali uderzającej o brzeg.
I to jest faktycznie plaża w Jastrzębiej bo w Karwieńskich Błotach, Karwi jest idealny piaseczek a w Ostrowie i Jastrzębiej już pokazują się kamienie.
Aż się czuje klimat zlotu mając tą tapetkę na własnym pulpicie swoją drogą gratuluje osobie co wykonała to zdjęcie