HotZlot 2009 - wątek ogólny

Zarejestrowałem się o 20:01 i jakże wielkie było moje zdziwienie, że jestem na liście rezerwowej. W następnym mailu, który mówił o tym, że zwolniło się miejsce, Krogulec napisał, że brakowało mi dosłownie kilku milisekund, abym załapał się od razu. Pewnie gdybym nie zaczął obczajać z grubsza regulaminu, tylko od razu go zaakceptował udało by się.

BTW trenuje ktoś w Open Arena? Czy zeszłoroczny zwycięzca będzie na tym zlocie?

Temat odnośnie turnieju Open Areny znajduje się tutaj: Open Arena na HotZlot 2009

O jaaa, tak czytałem te wszystkie wasze wypociny, tematów piwa i par nie bede poruszał bo juz zostały wyczerpane i podsumowane… ale odniose sie do dnia rejestracji Publicznej: TOŻ TO SZOK! w niecałe 2 min rozeszły sie wszystkie miejscówki!? GRATULACJE Zainteresowania HZ Panowie! !!

Do Zobaczenia!

Witam kolegów. Ja tu nowy, miałem to szczęście że udało mi się jakoś załapać na zlot.

Ale potwierdzam słowa kolegi wyżej że zainteresowanie zlotem bardzo wysokie :smiley:

1,5 minuty… Po prostu szok.

A tym bardziej, że aby się zarejestrowac nie wystarczyło “kliknąć”, a trzeba było wypełnić formularz!Samo to mi zajęło z 4 minuty…

Ja pieniądze wpłacałem na poczcie - przy okazji - miła pani z okienka powiedziała, że ten druk pobrany stąd http://hotzlot.pl/wzorprzelewu.pdf jest… na poczcie zły, gdyż zaznaczony jest przelew (skreślone W), a na poczcie dokonuje się wpłaty gotówkowej na konto i musi być skreślone P.

Wypełniłem zatem drugi i nazajutrz wpłaciłem jak należy.

EDIT:

Tak się zastanawiam ile czasu idzie taka wpłata na poczcie… mam nadzieję, że nie dłużej niż kilka dni, bo w regulaminie “coś” piszą o 7 dniach, co prawda na wpłatę, a nie na jej dotarcie na konto, ale kto wie.

Zrobiłem wpłatę 21.07 a 23.07 dostałem e-maila o odnotowaniu wpłaty.

jak robi się przelew w byle jakim banku to dochodzi na drugi dzień.

w mBanku dochodzi praktycznie zaraz.

ja niestety tez wplacilem na poczcie i nadal nie mam potwierdzenia mailowego o wpłacie (wplate zrobiłem 23.07) a jutro już ostatni termin ;/

Tak samo jak w poprzednim roku napiszcie do organizatorow ze wplata zostala dokonana za posrednictwem poczty - beda wiedzieli ze pieniadze ida dluzej, lub poprosza o przeslanie potwierdzenia.

Chosen , sontaktuj się najlepiej z redakcją, na hotzlotowego maila i przedstaw sytuację. A następnym razem idźdo jakiegoś banku i zrób normalny przelew zamiast korzystać z usług naszej kochanej Poczty.

juz pisalem w niedziele bylem tak niecierpliwy i dostalem odpowiedz by czekac, bo do wtorku jeszcze sporo czasu ale nie dla mnie :stuck_out_tongue:

jak jutro do poludnia nic nie przyjdzie to znow napisze :wink:

Edit:

W koncu po weekendzie wplata dotarła i dostałem maila. A więc do zobaczenia na zlocie :wink:

Nie wiem czy na to wpadłeś ale właśnie dlatego plik nazywa się “wzór przelewu”, a nie “wzór wpłaty gotówkowej na poczcie” :wink: Zdecydowana większość osób ma konto i dokonuje płatności przelewem, bardzo niewiele osób płaci na Poczcie i nie zalecamy tego zresztą bo środki idą dużo dłużej…

E tam, dzisiaj poczta działa jak bank - pierwsza sesja wychodząca Elixiru i pieniądze trafiają do ESCROW, pierwsza wchodząca Waszego banku i pieniądze trafiają na konto Xenium. To już nie te czasy, Leszku. :wink:

To nie US Postal, tylko Poczta Polska - tu poczta najpierw musi poobracać pieniążkami.

Wyobraź sobie, że odróżniam. Poczta Polska świadczy usługi takie jak każdy inny bank. Jest tak od dawna, jedną z pochodnych tej działalności jest Bank Pocztowy. Uwierz lub nie, ale naprawdę od czasów realnego socjalizmu się trochę zmieniło.

Ale u mnie to to było troche z żartem, a u Ciebie wykrywam doze złości :stuck_out_tongue:

Poczta Polska po wpłaceniu pieniędzy do nich nie przelewa ich od razu dalej - najpierw nimi obraca i dopiero po pewnym czasie przelewa dalej (przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń, bo jak inaczej wytłumaczyć przelew idący tydzień?).

zwyciezca zostal w 2008 roku neotps, nie mam pojecia czy bedzie.

na drugim tomekB i na 100% bedzie, bo to osoba z redakcji.

na trzecim moja skromna osoba, rowniez bede na 100%

3 miejsce dzieki qbapowi, oddal mi je mowiac ze nie godzi sie zeby dwie osoby z redakcji byly na podium :P, choc nie ulega najmniejszej dyskusji, ze w 2007 roku w rywalizacji penguin vs qbap bylo 2:0 :).

Czasy może i inne, ale mentalność pracowników taka sama albo i jeszcze gorsza. Poczta to jeden z najbardziej skostniałych tworów pokomunistycznych (chyba tylko ZUS ją jeszcze przebija :stuck_out_tongue: )

fiesta , a Ty się pojawisz na zlocie??

a skarbówka? :stuck_out_tongue:

Skarbówka nie jest instytucją pokomunistyczną, a na zlocie niestety nie będę (praca mnie trzyma w tym czasie).

Ładnie, ładnie :wink: