HotZlot 2014 - wątek ogólny

jak w naturze, to jeśli mogę doradzić, proponowałabym jakieś dobre kanapki zamiast jabłek… :smiley:

Ja mogę w imieniu redakcji zebrać tą kasę. Jak ładnie poprosicie, to się nawet podzielę :smiley:

W takim układzie daje butelkę samogonu dla konia i zostawiam go z furmanką pod bramą zamku - Jak pijany kogoś rozjedzie nie moja wina. Za parking płacił nie będę :stuck_out_tongue:

Na jabłka (prosto z drzewa) to zapraszam do siebie za jakieś dwa miesiące. Do samogonu powinny się nadać :stuck_out_tongue:

Kanapki? W zamku na skale? Raczej nie będą potrzebne :stuck_out_tongue: To tak jakby drzewo do lasu wozić :slight_smile:

Maniek więc może, aby innym było łatwiej zrozumieć zasady to używajmy polskich odpowiedników, w końcu Polacy nie gęsi … profesjonalistami nie jesteśmy, a te oryginalne nazwy często są nieintuicyjne np. zamiast river to po naszemu ‘piąta karta’ co już bez tłumaczenia da się skapować o co chodzi.

Czyli najważniejsze:

Blind mały, duży - stawki w ciemno mała i duża

Fold - Pasuję - spasowanie z dalszej gry,

Call - Sprawdzam - sprawdzanie i wyrównywanie stawki

Raise - Podbijam - podbijamy stawkę

Check - Czekam - mamy możliwość przeczekania jeśli nasza kwota na stole jest wyrównana głównej stawki.

Linki nie działają :slight_smile:

Kanapki to najlepsza rzecz na świecie. :wink: to samo mógłbyś powiedzieć po co chłopakom samogon w zamku na skale…bo to też wożenie drzewa do lasu. :smiley:

Działają, tylko trzeba je skopiować ręcznie bo algorytm źle zadziałał… :slight_smile:

Palce w pralce wygląda na nawet zabawną :wink:

O ile da się szybko ogarnąć zasady :stuck_out_tongue:

Zasada jest prosta - każdy dostaje kartę z symbolem, który pokazuje rękoma. Wybijając rytm najpierw pokazujemy swój symbol, później kogoś. Ktoś kogo symbol pokazaliśmy nadal utrzymując rytm pokazuje najpierw swój symbol a później kolejnej osoby i tak w kółko, aż w końcu ktoś się pomyli :wink:

Nie wiem może było a mi umknęło… Jest jakieś umówione miejsce na spotkanie integracyjne we Wrocławiu ;)?

Hotel Absynt :smiley:

Jak to gdzie? Rynek. Mam nadzieję najpóźniej na 16 dojechać.

Oby po tym spotkaniu nie było takich efektów specjalnych:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152041790616006&set=vb.29918501005&type=2&theater

:wink:

Areh, andrewi… o integrację z Wami to się akurat nie martwię :smiley:

No to super, że jakieś spotkanie będzie już we Wrocku :wink:

Dla mnie zawsze paranoiczne było pomieszanie znaczenia Check z czekaniem, a nie sprawdzaniem. Przyzwyczaiłem się oglądając “Casiono Royale” :wink:

Witamy we Wrocławiu: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/10,88292,16252798,_Europejska_Stolica_Kultury_Wroclaw_2016.html :stuck_out_tongue_winking_eye:

"W genach mamy to, czego nie ma nikt inny,

Zjeżdżają do nas z wielu świata stron.

Tu dobra wódka i dobre dziewczyny,

Szukaj u nas idealnych żon."

Kurczę, kolejna produkcja “promująca” Polskę, która zajeżdża sutenerstwem. Czyżby Tajlandię chcieli sobie przenieść do Polski?

WODZU - to samo pomyślałam :confused: i Wrocławia jakoś niewiele w tym spocie :confused:

Druga Dolina Krzemowa nie wyszła to trzeba było zmienić plan :slight_smile: