Ja zawsze używam LiLi czyli Linux Live USB Creator i działał zawsze bezproblemowo nawet z tym kingstonem.
Ja przetestowałem chyba z 5 takich programów i żaden nie dał rady, nie bootował i kropka, z czego przynajmniej 3 usuwały literę dysku i pen znikał z systemu Co najciekawsze, jeżeli, któryś zakończył przygotowanie pena “powodzeniem” ten i tak nie bootował, dałem Sobie siana z tym penem i bootuję z Kingstona ze zlotu w Kliczkowie (16GB) śmiga pięknie
U mnie niestety to samo
Przestraszyłem się czytając to, że problemy są z dobroprogramowym Goodramem 32GB, a te dosyć intensywnie używam. Swojego Kingstona oddałem, ale zapytam czy służy dalej.
Co do botowania, dd to jaki program bo nie potrafię tak skojarzyć teraz. Ja używam zamiennie Sardu, Unetbootin czy Uniwersal USB installer czasami Yumi i różnie z różnymi penami z tym botowaniem jest.
dd do takich spraw jak wgrywanie iso na pendrive żeby bootował - to imho najlepszy i najskuteczniejszy jest
http://sourceforge.net/projects/windd/ - znaczy się Windows to prawdziwy system - to już wiemy, a że Linuks to okienkowa popierdółka? Hmm, no w sumie okienka ma
Widzisz jaki ten windows jest słaby, skoro jego społeczność musi kopiować świetne oprogramowanie z Linuxa i przerabiać na .exe bo nie ma takowego na wyposażeniu?
btw. w windowsach musisz ściagać dodatkowo taki WinDD, a w dystrubucjach linuxowych takie dd masz z defaulta jak większość innego, świetnego softu :>
Czasami taka postawa jest wskazana
Btw. apropo dd, to fajny wpis znalazłem odnośnie jego użycia w praktyce. Pod tym adresem - http://joshua14.homelinux.org/blog/?p=827, można znaleźć ponad 10 praktycznych przykładów użycia tego narzędzia.
Także jakby ktoś coś, to polecam
A mój 64GB pendrive ze zlotu działa znakomicie. Nie ma żadnych problemów.
Dostałeś pendrive 64GB ? A może to te takie podróbki chińskie co pokazuje dużą pojemność, a tak na prawdę jest tam 1/10 tej pojemnosci?
To pendrive sygnowany logo DP, z USB3.0… nie bluźnij!
Na którym zlocie to dawali?
Właśnie bo też nie kojarzę, chyba że wylosowane przy stole na sobotniej imprezie
Co jak co, ale jak TY nie kojarzysz, to musiało tego nie być
No ja też nie kojarzę, ale nie chciałem pierwszy mówić Ja mam w sumie też 64GB pendrive z logo DP, usb 3.0 tyle, że w dwóch pendrajwach ta pojemność
Buahahahah
Gowain najlepszy
Ma ktoś może kontakt do znanego świetnego człowieka z Samsunga? Gdzieś miałem namiary, ale wcięło mi niestety