HotZlot 2014 - wątek ogólny

Nie obiecuj tak bo w końcu jak trafi na Ciebie to będziesz wiózł 160 oscypkow :wink:

Prawdziwy, podkreślam słowo prawdziwy oscypek, pokrojony w plasterki, znakomicie sprawdza się w roli “zagrychy”…normalnie “miód w gębie”… :slight_smile:

Całego i tak byś nie zjadł, bynajmniej nie odrazu ALE jakby kazdego chcieć poczęstować to hmmm… mysle ze 16 to byłoby wystarczająco. Wykonalne :slight_smile:

PS. Prawdziwie podkreślam pochodzenie i zamieszkanie na Orawie, i wykonanie obietnicy, bo jak juz napisałem jest to wykonalne dla mnie.

Na grila/ognisko co nie?

Łoscypek grillowany albo smażony w panierce to niebo w gębie. Ogólnie lubię oscypki w każdej formie :smiley:

16 na jakieś 140 chłopa? Chyba żartujesz - ja sam bym ze 3 zjadł! A co dopiero wojtekadams… Omniom mniom mniom :stuck_out_tongue:

Zależy o jak dużych oscypkach mówimy… może koledze chodzi o oscypek wielkości cysterny? :slight_smile:

To na ze trzy to oscypki na łebka to trzeba zrobic HotZlot 2015 Tatry

Wielkość, wygląd i smak, cóż, pozostanie tajemnicą o której sie przekonamy - have faith.

Raz spróbowałem oscypka, bardzo musiałem się starać żeby nie wrócił z powrotem, także ja podziękuje.

@Areh jakoś myślę, że ten oscypek nawet nie leżał w okolicy prawdziwego oscypka, stąd Twoja reakcja :stuck_out_tongue:

gowain - jego część już byś mógł zjeść to 2 mniej dla mnie, 157 to go

Już możesz zacząć robić, na wszelki wypadek jakbyś się dostał :stuck_out_tongue:

semtex - był z Zakopanego. Sugerujesz że tamtejsi Górale oszukują turystów? Niemożliwe.

Skomentuję to tak: :mrgreen:

Zapewne był to wyrób “seropodobny”, “made in Krupówki”…powtórzę za znanym klasykiem, “najlepsze oscypki są na placu Pigalle”… :slight_smile:

Panieeee, dutki się mają zgadzać, a nie tam jakieś zadowolenie turystów :slight_smile:

Przez was tracę wiarę w ludzi.

Nie  w ludzi, tylko w  chytrych  górali   :stuck_out_tongue:

Ja też dziękuję, jakoś nigdy mi nie podszedł. 

Ehh nie wiecie co dobre :stuck_out_tongue: Grillowany oscypek z żurawiną… mniam :slight_smile:

Dla mnie z biedronki oscypek smakuje tak samo, także się nie wypowiem.