W razie odmowy pozostaje jeszcze…“Krzysztof Jarzyna ze Szczecina…szef wszystkich szefów”…
W razie odmowy pozostaje jeszcze…“Krzysztof Jarzyna ze Szczecina…szef wszystkich szefów”…
Hej,
Na szczęście dnia opieki na dziecko pracodawca odmówić nie może.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Tylko najpierw dziecko musiałbym wypożyczyć skądś
Hej,
A no to tutaj może być problem - dość spory.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Wypożyczalnia dzieci na poczet wzięcia dnia opieki - to mógłby być dobry biznes
Nie potrzebowałbyś wspólnika? Wchodzę w ciemno.
Na koniec poprzedniego roku myślałem o czymś podobnym:
Leasing dzieci - problemy ze spłacaniem kredytu? Bierzesz 10-15 dzieci w leasing płacisz za wypożyczenie od sztuki dla mnie, wyżywienie po coś w okolicach 300 zł, a cała reszta z 500+ dla klienta
Może dałoby się dofinansowanie z UE wytrzasnąć na ten biznes
Handel ludźmi pod banderą UE? Seems legit
Serio nie może? nie dawno byłem na szkoleniu bhp prowadzonym przez ogarniętego w temacie gościa, i jeśli chodzi o urlop na żądanie to pracodawca może go udzielić i po minucie odwołać i to jest zgodne z prawem. Niestety o dzieciach na szkoleniu nic nie było…
Hej,
W przypadku opieki na dziecko, pracodawca nie musi się zgadzać ani zatwierdzać urlopu. Masz obowiązek o nim poinformować i tyle. Stąd jest lepszy niż urlop na żądanie, bo tego pracodawca może Ci nie udzielić tłumacząc się nadzwyczajnymi okolicznościami. Ale i na to jest sposób. Wysyłasz SMS’a do kierownika, następnie sprawdzasz, czy doszedł i wyłączasz komórkę. “Przepraszam szefie, ale padła mi komórka. Nie wiedziałem, że mi nie zgodzisz się na urlop…” Albo wysyłasz telegram.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie wiem czy telegram będzie dobrym rozwiązaniem. Z tego co pamiętam to urlop na żądanie trzeba zgłosić minimum na godzinę przed rozpoczęciem pracy tak żeby pracodawca był w stanie załatwić zastępstwo.
Hej,
Mnie się kojarzy, że do dwóch godzin od godziny rozpoczęcia pracy.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus, chyba zapomniałeś że masz zdjęcie w avku
Hej,
No tak, jakieś tam zdjęcie jest. Ale czy to ja jestem… ?!
Pozdrawiam,
Dimatheus
W sumie, motocykla brak …
Prognoza pogody na Zlot nie jest za dobra.
Nie musisz.
15 stopni to nie jest upał.