@gowainno jak raz wygrali to chyba wiadomo że już nie trzeba grać, o to chodziło
Czy “Starszyzna redakcyjna” bierze pod uwagę aspekt…aby “Starszyzna plemienna” z uwagi na nomen omen “stare kości” była zakwaterowana w budynku “Olimp” a nie “Olimp Retro”…
Dziękuję w imieniu własnym, oraz moich kończyn dolnych…
P.S… sugestie typu “lektyka” zbyteczne…
A Tobie co się w Retro nie podoba?
Nie powiesz mi, że przestraszyłeś się tych 150 metrów do przejścia
Wszystko mi się podoba…niczego się nie “boję”…
Taka luźna dygresja natury “komfortowo-egzystencjonalnej”…
Skąd taki wniosek?
https://www.hotzlot.pl/Agenda.aspx
http://olimp-rzemieslnik.cul.com.pl/pages/willa-retro-opis
Jak już wracamy do korzeni to na HZ2016 powinien pojawić się turniej OpenArena a wieczorem pieczony prosiak (mniam )
Zdecydowanie by wydłużyła. Przypomnę, że na I zlot autokar jechał bodaj 5 godzin Poza tym trasa tego pociągu jest niezwykle malownicza.
A to przypadkiem nie było tak, że kierowca się zgubił i z niewiadomych przyczyn wylądowaliśmy po drodze w Wałbrzychu?
To też, ale ogólnie ta trasa dla autokarów jest ciężka - jedzie się dłużej niż osobówką.
Jeszcze do tego zatrzymywanie się w “zatoczkach” aby przepuścić samochody osobowe, lub na odwrót, bo nie sposób się “wyminąć”…
Dziękuję za zaproszenie na jubileuszowy Zlot!
Piękne okolice i do tego góry, które lubię w każdej postaci (najbardziej Tatry, ale ileż tam można jeździć ;).
A do tego jeszcze mam urlop nagrodowy, który wykorzystam właśnie w tym terminie.
To w takim razie na jaką stację mam uderzać żeby było możliwie najbliżej?
Wszystko jest opisane na stronie HotZlotu w sekcji Dojazd:
https://www.hotzlot.pl/Dojazd.aspx
“Rekomendujemy podróż następującymi pociągami do Wrocławia (…) … a następnie do Szklarskiej Poręby Górnej”
Ahh, jak zwykle najważniejsze mi umknęło - bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
Ktoś tu (a raczej w wątku z rebusem i procentami w tytule) pisał, że Zlot jest wyjątkowo późno (połowa sierpnia).
Tak więc ja, oczywiście tylko dla przypomnienia, zamieszczę fragment mojej korespondencji z jednego z poprzednich zlotów:
Tak więc Zlot w połowie sierpnia wcale nie jest najpóźniejszym Zlotem. A (przynajmniej jak dla mnie) termin Zlotu w sierpniu, czy nawet we wrześniu, jest zdecydowanie lepszy, bo i temperatura bardziej normalna, i… nie ma już “darmowej” aktualizacji do Windows 10.
Tak, w moim przypadku to wyjątkowo ważna sprawa, bo (mając rok czasu!) pewni ludzie, w pewnym resorcie, nagle teraz sobie o tym przypomnieli i w ostatnich kilku dniach musiałem aktualizować dziesiątki komputerów. A do 29 lipca czeka mnie jeszcze trzecie tyle…
I zlot był jeszcze później bo 21-23 września
No proszę, akurat na pierwszym nie byłem, to nie wiedziałem. Tak, wiem oczywiście, że teraz można wszystko sprawdzić w Internecie, ale ja bazowałem tylko na swojej pamięci i mailach, które mam do tej pory. A propos “pory” - ja naprawdę uważam, że Zlot w późniejszym terminie to same plusy.
Kiedy by się nie odbył Zlot i tak będą niezadowoleni Taka nasza natura…(bo wysoko, bo daleko itp., itd.)
Hej,
To już by trzeba z całą naszą ekipą omówić. Pociągiem jest fajnie, ale samochodem wygodniej i szybciej… Trzeba to obgadać. I się pośpieszyć, bo w pociągach TKL i IC - a takimi będzie się jechać do Wrocka - konieczna jest rezerwacja miejsc.
Pozdrawiam,
Dimatheus