I wtedy robi się okienko w które można wskoczyć np z konferencją
Kiedy ostaje na maila link to po kliknięciu w link powinien zadziałać i wtedy powinna pojawić się opcja wpisania loginu i hasła. Niestety po kliknięciu w link od razu blokuje mi dostęp do serwera jak na załączonym screenie. Z Commanderem nie próbowałem, ale to trochę łamigówka bo nie używałem go z 10 lat.
Mi się udało z Commanderem. Ostatnio używałem go w 2009r.
Mi też się uda z pewnością jak pogłówkuje kilka minut, ale to podobna sytuacja do tej z przed około 10 lat kiedy na forum był problem z wklejaniem zdjęć. Żeby to zrobić trzeba było zamieścić zdjęcie na zewnętrznym serwerze i dopiero wtedy wkleić link zdjęcia do komentarza itp Obecnie widzę, że jest to już poprawione i wystarczy bezpośrednio z dysku załączyć zdjęcie. Podobnie jest w tym przypadku załączania zdjęć z HotZlotu gdzie wymagane jest zainstalowanie zewnętrznego oprogramowania i ustanawiania połączenia FTP.
To nie jest link. To jest adres serwera ftp (file transfer protocol). Aby go użyć musisz użyć klienta ftp. Bardzo wygodnym klientem ftp jest ten w Total Commanderze:
-
Odpalasz TC, klikasz w ikonkę klienta ftp:
-
Klikasz nowe połączenie i tam ustawiasz:
w pola użytkownik i hasło wpisujesz dane z maila.
I tyle
sprawdziłem tak jak opisałeś, zrobiłem to na starym explorerze i … działa. Może masz jakieś restrykcje ustawione?
niestety teraz widzę, że twój katalog jest pusty, sugerowałem się że w innych coś jest i przyjąłem że u Ciebie też spróbuj jeszcze raz, proszę
@beduin75 - kliknij tutaj: ftp://ftp.hotzlot.pl/
ps. @Kristov_pl http://ftp.hotzlot.pl/ - nie zadziała
zadziałał link z maila, przecież tak napisałem, internet explorer rozpoznaje ftp.
W mailu jest tylko tyle: “ftp.hotzlot.pl” - żeby zadziałało to trzeba dopisać ftp:// - a domyślnie większość klientów mailowych po kliknięciu linka wyśle do przeglądarki z http:// i wtedy nie zadziała
Wiem, że tak powinno się to robić bo przypomniałem sobie jak ok 10 lat temu Krogulec podczas rozmowy telefonicznej prowadził mnie krok po kroku jak dodać zdjęcia na serwer FTP, ale sugeruje, żeby sam link w mailu kierował do serwera bez konieczności używania zewnętrznego oprogramowania itp Wierzę, że jest to możliwe bo na komputerach wszystko się da i trzeba sobie życie upraszczać, a nie przyjmować go zawsze takim jakim go zastaliśmy.
Kuffa, to są rzeczy z informatyki na poziomie, kurna, klas 1-3 w podstawówce
ja tam widzę składnię ftp://ftp.hotzlot.pl i dlatego napisałem “kliknąłem w linka” i działa, inna rzecz, że wcześniej sprawdzałem na kliencie z bezpłatnego Total Commandera
pracujesz na Macu teraz?
Nadal nie zadziała, u mnie nie reaguje dodanie ftp:
To popatrz w źródło Nie ma ftp:// ani w wersji html ani txt
ps. albo gmail mi to ze źródła wycina
Spokojnie wiem już jak dodać zdjęcia, ale sugeruje uprościć procedurę za rok bo z głowy mi wyleciało, że trzeba przez Commandera to robić itd
no pacz PAN
ale samo wpisanie w przeglądarce ftp://ftp.hotzlot.pl/ działa tak ja w/g mnie powinno, czyli wyskakuje okno do wpisania loginu i hasła.