HP 1280 driver na windows 7 64bit

Witam

Nie potrafię zainstalować drukarki hp 1280 na windows 7 64bit…

Support od HP odpada > nie ma takiego sterownika

Sterowniki od Visty 64 bit nie działałają

Wg Hp to z windows update ma działać sterownik, ale nie działa…

Wg gooogla i iinnych stron sterownik od hp 1220C lub 1120C powinny działać…

Nie działają… Raz udało mi się zainstalować to jednak teraz po reinstalacji systemu nie ma szans…

Próbowałem wszystkich możliwych sterowników spod znaku designjet 1220 i nic…

CZY KTOŚ MA POMYSŁ …

drukarka powinna zainstalowac sie automatycznie.

masz racje hp informuje o tym ze nie ma sterownikow pod win 7.

spojrz w panelu sterowania> urzadzenia i drukarki, tam powinna byc drukarka.

badz zarzadzanie komputerem>menedzer urzadzen>drukarki /przy wlaczonej drukarce/

gdyby jej nie bylo, prawym przyciskiem myszy na menedzer>widok>pokaz ukryte urzadzenia, wtedy na liscie wyskoczy tobie drukarka

noo jest cały czas włączona podpięta na usb… na każdym dowolnym sterowniku po druku strony testowej jest wykrzyknik- strony testowej nie drukuje… > czyli …nie komunikują się …

wydaje się że szukałem wszytkiego… szukam alternatywnych pomysłów…

mam wrazenie ze do poczynan twoich wkradl sie niepokoj i chos

po pierwsze nie odpowiedziales, czy urzadzeniach jest ikona drukarki,

po drugie, czy w menedzerze jest informacja o zainstalowaniu drukarki

kilka sterownikow od innych drukarek moglo spowodowac, ze drukarka zwariowala

jakie masz urzadzenia usb podlaczone do komputera?

zmienilbym port usb, do ktorego podlaczona jest drukarka, powylaczalbym inne zbedne urzadzenia usb

/takie ktore na ta chwile sa tobie niepotrzebne/

chaos … faktycznie

odpoialem wszystkie urzadzenia

reset

po tym wpinam do usb na włączonej drukarce…

wykrywa urzadzenie instaluje do niego uniwersalny sterownik usb drukarki

drukarka pozostaje w polu urzadzenia nieznane

nie pozwala to drukować

po próbie zmiany sterownika dla drukarki - nie pozwala…

na zmianę …

próbowałem wskazać taki sterownik z visty 64 bit - znalazłem jeen opis że to działa…

ale mi niepozwala…

nie instaluj zewnetrznych sterownikow, drukarka bedzie dzialac tylko na sterowniku uniwersalnym,

kiedy w zarzadzaniu komputerem, w prawym oknie pojawi sie informacja, drukarka, urzadzenie nieznane,

prawym przyciskiem myszy, naprowadz na drukarki i kliknj, pojawi sie okienko z info skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu i uruchom.

jak to nie pomoze, w podkatalogu drukarki prawodpodobnie jest twoja drukarka, ale bez sterownika.

tez prawym przyciskiem myszy kliknij aktualizuj oprogramowanie sterownika, pojawi sie okno i wybierz wyszukaj automatycznie zaktualizowane oprogramowanie sterownika.

odradzalbym instalowanie sterownikow innych drukarek, lub tez pod inne systemy

Dziękuję za podpowiedzi ale tak nie działa… pożna odpowiedź… bo nie umiem znaleźć odpiwedzi… a próbuję różnie …

Witam,
Ponawiam temat.
Czy ktoś wie jak zainstalować tego hpka?? Potrzebuję go zainstalować na win7 lub 10.
Dzięki z góry za info.

Wszystkie sterowniki są tutaj: Pobieranie oprogramowania i sterowników | Pomoc techniczna HP® dla klientów Byle wybrać odpowiedni system operacyjny.

Dziękuję za odpowiedz. Na wstępie poinformuję że jestem lewy w tych sprawach i trzeba mi wszystko rozpisać co, gdzie i jak :slight_smile: Problem w tym że po wybraniu rodzaju windowsa (tj.7 lub 10) do pobrania jest scan doktor, który instaluje net feamework a sterowników nie instaluje żadnych. Proszę o pomoc.

Faktycznie! Przepraszam za - w pewnym sensie - wprowadzenie w błąd :disappointed_relieved:
W tej sytuacji wydaje się, że po podłączeniu tej drukarki i jej włączeniu system operacyjny powinien sam, lub za pomocą Windows Update, zainstalować co najmniej standardowe sterowniki. Może dobrze by było po podłączeniu drukarki zrestartować komputer i uruchomić ręcznie procedurę Windows Update w każdym z tych systemów, o które Ci chodzi?

Usiłuję ją podłączyć już od pewnego czasu i nadal nic. Wszystko już chyba próbowałem z tego co wymieniłeś i stery z innych przybliżonych modeli i nici. Win Stery pod viste też nie działają. Pozostaje mi chyba uruchomienie jej na xp-ku. W opcji dodaj drukarkę -->windows update/z dysku nic i pomaga. Wyszukiwanie po producentach --> drukarki nie widnieje nawet ten model. Jeśli ktoś ma taką samą drukarkę proszę o instrukcję instalacji.