noo jest cały czas włączona podpięta na usb… na każdym dowolnym sterowniku po druku strony testowej jest wykrzyknik- strony testowej nie drukuje… > czyli …nie komunikują się …
wydaje się że szukałem wszytkiego… szukam alternatywnych pomysłów…
nie instaluj zewnetrznych sterownikow, drukarka bedzie dzialac tylko na sterowniku uniwersalnym,
kiedy w zarzadzaniu komputerem, w prawym oknie pojawi sie informacja, drukarka, urzadzenie nieznane,
prawym przyciskiem myszy, naprowadz na drukarki i kliknj, pojawi sie okienko z info skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu i uruchom.
jak to nie pomoze, w podkatalogu drukarki prawodpodobnie jest twoja drukarka, ale bez sterownika.
tez prawym przyciskiem myszy kliknij aktualizuj oprogramowanie sterownika, pojawi sie okno i wybierz wyszukaj automatycznie zaktualizowane oprogramowanie sterownika.
odradzalbym instalowanie sterownikow innych drukarek, lub tez pod inne systemy
Dziękuję za odpowiedz. Na wstępie poinformuję że jestem lewy w tych sprawach i trzeba mi wszystko rozpisać co, gdzie i jak Problem w tym że po wybraniu rodzaju windowsa (tj.7 lub 10) do pobrania jest scan doktor, który instaluje net feamework a sterowników nie instaluje żadnych. Proszę o pomoc.
Faktycznie! Przepraszam za - w pewnym sensie - wprowadzenie w błąd
W tej sytuacji wydaje się, że po podłączeniu tej drukarki i jej włączeniu system operacyjny powinien sam, lub za pomocą Windows Update, zainstalować co najmniej standardowe sterowniki. Może dobrze by było po podłączeniu drukarki zrestartować komputer i uruchomić ręcznie procedurę Windows Update w każdym z tych systemów, o które Ci chodzi?
Usiłuję ją podłączyć już od pewnego czasu i nadal nic. Wszystko już chyba próbowałem z tego co wymieniłeś i stery z innych przybliżonych modeli i nici. Win Stery pod viste też nie działają. Pozostaje mi chyba uruchomienie jej na xp-ku. W opcji dodaj drukarkę -->windows update/z dysku nic i pomaga. Wyszukiwanie po producentach --> drukarki nie widnieje nawet ten model. Jeśli ktoś ma taką samą drukarkę proszę o instrukcję instalacji.