Hp 7030 ea kłopot z dźwiękiem


(Pigens1) #1

cześć wiem ze ten wątek się przewija mase razy ale siedzę i nie mogę poradzić sobie z tym cholernym dźwiękiem! !!

ps. próbowałem zainstalować różne paczki sterów ze strony hp działaja mi tylko te do visty paczka z numerem 40762 i tylko te stery są działające na laptopie a podczas włączania winampa wyskakuje komunikat że brak jakiegoś mixera nie wiem co robić proszę o pomoc pozdrawiam


(Mojzesz036) #2

Witam

Jeśli dobrze rozumiem to ten poradnik powinien ci pomóc:

http://it-bloog.blogspot.com/2009/02/pr ... p-uaa.html

Dźwięk w ustawieniach jest szary, tzn mam przez to rozumieć że w panelu sterowania w zakładce dźwięki masz nieaktywny suwak regulacji głośności?


(Pigens1) #3

dokładnie tak jest nie wiem sam czy są potrzebne do tego jakieś kodeki czy co kolwiek już ściągam kolejną paczkę sterów zamieniam je manualnie i dalej suwak jest szary nie wykrywa mi dźwięku a kiedy patrze sterowniki w menadżerze urządzeń wszystkie są przypisane prawidłowo i sam nie wiem co mam robić a znów kiedy wchodzę w panel sterowania>wybieram zakładkę opcje zaawansowane po lewej stronie pod opcjami dżwięku wyskakuje mi komunikat że nie mam aktywnych dostępnych mixerów i żeby je zainstalować muszę się udać do panelu sterownia itd. a kiedy w menadżerze urządzeń klikam na swój sterownik od conexant hd audio ppm biorę właściwości i szukam tego mixera okazuje się ze on jest.jednak wszystkie właściwości są szare i nic nie mogę zrobić:((((


(Mojzesz036) #4

Zrób wszystko to co jest w tym poradniku co ci podałem w linku i powinno pomóc, miałem to samo u siebie, tylko że ja mam XP SP2 i po każdym formacie trzeba wgrywać ten pliczek z linka.


(Asterisk) #5

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.

Nie wiem czy to widać, ale na forum używamy polskiej pisowni.

Proszę więc edytować własnego posta i usunąć błędy.


(Pigens1) #6

próbowałem to zrobić jendka mam dalej kłopot ponieważ mam angielskiego win xp prof. z service packiem 3. jutro zainstaluje polską wersję xp z service packiem 2 i napiszę o swoich rezultatach ale z góry dziękuję Tobie mojzesz036 za pomoc.

ps. czy za każdym razem musi być ustawiony kod szesnastkowy??

-- Dodane 17.02.2009 (Wt) 6:40 --

i jeszcze jedno dość ważne pytanie ponieważ kiedy juz odinstalowałem tą nakładkę kb888111xpsp2 to napisane było ze sterownik powinien sie sam odinstalować jendak ja go miałem nadal w menadżerze urządzeń.czy muszę go manualnie usunąć z menadżera i czy kolejność instalowania sterowników jest ważna tzn. pierwszy chipset następnie nakładka jak na tej stronie kb835221i następnie kb888111??

cytat "za zainstalowaniu zostanie odnaleziony nowy sprzęt, który trzeba zainstalować z naszej płyty ze sterownikami lub ściągnąć ze strony producenta sterowniki do karty muzycznej." mi ten nowy sprzęt się nie odnalazł dalej miałem zainstalowany na swoim komputerze co z tym fantem mam zrobić??

-- Dodane 17.02.2009 (Wt) 16:15 --

a więc takie moje wnioski:

-pierwszy dźwięk dalej nie działa czyli jednka nic się nie zmieniło

-drugi to taki ze dwie poprawki z linku które zainstalowałem też nie działają pod moim xp z sp2

-trzeci jest taki że menadżer urządzeń nie wykrywa żadnych kłopotów a suwaki jak były tak są szare i nie mam możliwości zmiany ustwień

-czwarty to taki ze dalej mam kłopot z mixerem podczas włączania winampa

a zatem instaluje jednak viste gdyż już sam nie wiem co mam zrobic z tym dźwękiem

conexant smart audio 221 nie działa na xp jeśli ktoś ma jeszcze jakie kolwiek pomysły proszę pisać


(Mojzesz036) #7

Nie jest tak łatwo pomóc komuś na odległość, jak sie tego nie widzi osobiście, musiałbym sam usiąść przy twoim kompie i wtedy raczej bym doszedł do tego co jest przyczyną braku dzwięku. Aha i jeszcze jedno, podaj mi dokładną nazwę karty dzwiękowej z którą masz problem, przypadkiem nie masz jakiegos Realteka? Sprawdz to w programie Everest w zakładce Multimedia=>Dźwięk PCI/PnP i podaj mi tutaj na stronie całą nazwę.

PS: Powiem ci że tej poprawki kb835221 nigdy u siebie nie instalowałem. Zawsze świeżo po formacie wgrywałem stery od płyty głównej, potem od dzwięku a na końcu tą poprawke kb888111 pod SP2 i nigdy nie było problemu. Spróbuj także ponownie zainstalować najnowszego DirectX:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ributable+


(Pigens1) #8

otóż problemu nie rozwiązałem niestety program everest już nie bedzie mogł mi pomóc gdyż mam na nim viste jednak musiałem do niej powrócić laptop potrzebny mi jest od zaraz do pracy ale dziękuję bardzo za pomoc myśle ze również jak tylko bede umiał będę pomagał. dziękuję Tobie serdecznie jak kiedyś będę w Polsce zapraszam na duże piwo::slight_smile: pozdrawiam Ciebie serdecznie

ps directx nie pomogł gdyż instalowałem jego już 3 razy i nic nie dawało:(