Mam problem z drukarką HP 4535 i drukowaniem dwustronnym.
Drukarka ma możliwość drukowana dwustronnego automatycznie, bez mojej ingerencji i działało to bardzo dobrze. Tydzień temu robiłem format, instalowałem wszystko od nowa i pojawił sie problem.
Moim problemem jest fakt, że teraz drukowanie dwustronne wymaga mojej ingerencji. Mam tu na myśli, że drukuje X kartek, komunikat abym je włożył do pojemnika z kartkami, klikam komunikat na ekranie i drukuje dalej.
Czy ktoś wie jak zmienić drukowanie dwustronne ręczne na drukowanie dwustronne automatyczne ?
W zakładce układ masz opcje dupleksu. Jest to trwałe ustawienie - domyślnie drukarka nie używa dupleksu - chyba, że się zaznaczy druk dwustronny (wtedy korzysta z predefiniowanego trybu dupleksu)
Ciekawostka. Mam nowy komp, zainstalowałem prawie to samo co na laptopie, zainstalowałem także program do obsługi drukarki i… na kompie drukowanie dwustronne automatyczne działa bez problemu, a na laptopie się zjeCHało.
Będę wieczorem miał czas to sprawdzę jeszcze raz co tam się mogło popierniczyć.
Ja tam mam wszędzie “drukowanie ręczne” i ustawienie jak pisałeś powoduje to co pisałem. Nie drukuje się z automatu dwustronnie tylko muszę sam kartki potem włożyć do pojemnika.
Tak. Wszędzie Windows 10.
Tylk oto co na screenie.
Przeglądałem chyba wszystkie konfiguracje, właściwości i ustawienia drukarki i nigdzie nie ma możliwości zmiany ręczne na automatyczny duplex.
Działało… zrobiłem format bo brat coś namieszał a przy SSD to chwila tylko. Zainstalowałem sterowniki HP i psikus… tutaj teraz też mam brak automatycznego duplexu przy drukowaniu.
Próbowałem i niestety nic nie pomogło.
Nawet drukarkę resetowałem serwisowymi sposobami.
Chyba coś Windows namieszał. Bo jak inaczej… chyba, że gdzieś jeszcze jest jakaś tajemnicza opcja.
Musiałem dodać na nową drukarkę, zmieniłem w czasie kreatora na dokładnie mój model i wybrałem nazwę drukarki bez “Sieć”. Nadal działa po WiFi, ale drukuje jak trzeba.