HP F4210 po napełnieniu kardridza, drukarka go nie wykrywa

Witam

Posiadam drukarke deskjet F4210 , dzis po napełnieniu kadridza , i włożeniu do drukarki zaświeciła się ikonka sygnalizujaca brak kadridza ( czarnego) mimo prawidłowego umieszzcenia , przeczyszczeniu styków spirolem , i załadowaniu 10 ml tuszu ( wkład XL pozwala załadować 12 ml). Było rto moje 2 napełnienie . Jeszce nigdy nie udało mi sie napełnić kadridzy do tej drukarki więcej niż 3 razy … Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić zdby woncu drukarka wykryła ten kadridz , czy jest to jego koniec ???

kartridż! I ja polecam kupować oryginalne tusze od hp - drogie, ale działają. (do tego kombajnu pasują 300 i 300XL).

wiesz tak też robie po 2 razach gdy sie “spierdzieli” zawsze upuje oryginarne tonery XL bo sa wydajniejsze … ale dopuki da rade doładowywać to ładuje … . Nie ma możliwości jezszce przywrócenia życia temu tonerowi ??? XL nowy to koszt prawie 90 zł …

etnavoo , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

poprawiłem i prosze o jakieś rady odnośnie tego kadridza … Jest jeszcze do uratowania ???

nie. I módl się żeby drukarka wykryła nowe kartrydże. Moja poszła w złom. Nigdy więcej zamienników

A czy ja mówiłem że używam zamienników?? Kupowałem oryginalne tonery HP 300 XL. A jak byś nie wiedział takie oryginalne tonery nadają się do regeneracji…

Sam napełniałeś te ‘‘kartdridże’’?

http://www.101k.info/reset.html

kardridze, tonery zawsze sądziłem ze to to samo… Instrukcje do której mnie odesłałes nie mówią o typach HP 300 XL…HP 300…

To tylko był przykład i kierunek w którym masz zmierzać , a który może rozwiąże Twój problem.

sposobu z wymianą kardridza na inny nie próbowałem ( nie posiadam na wymiane) szukałem w internecie podobnych instrukcji z hp 300 , lecz nie znalazłem … a zaklejanie metodą prób i błędów styków mija się z celem… większa szansa w totolotku ze wygram 6-tke:P

Widzę że nie zrozumiałeś mojego przesłania, zainteresuj się ‘‘resetem do kartdridży’’.

to może amorku napiszesz mi jaśniej ??? chodzi mi właśnie o resetowanie tego kardridza lub drukarki , … przeszukałem wuja google pod tym kątem … Na jednej stronie piszą że tych HP300 nie da rady resetować , a na innych że sie da … konkretnych informacji brak