Cześć. mam dziwny problem z drukarką, a właściwie obstawiam, ze z jej sterownikiem. Mam leciwą już F735, która działa i na potrzeby domowe jest ok. pozostaje tylko problem z drukowaniem, a bardziej uciążliwość.
Znalazłem po krótce niby rozwiązanie tego na dwie kwestie. Chodzi o zaznaczenie lub odznaczenie opcji we właściwościach drukarki na zakładce Zaawansowane “Włącz zaawansowane funkcje drukowania”.
Mianowicie są dwie możliwości:
- Drukarka drukuje tylko jedną stronę wielostronnicowych dokumentów (lub jedną kopię jendostronnicowego w przypadku, kiedy zaznaczymy wiele kopii) - przy zaznaczonej opcji zaawansowanych funkcji.
- Drukarka nie “umie” wydrukować nic z Worda - tj. drukuje czysta białą kartkę i nic więcej. - przy odznaczonej opcji. Wtedy też nie działa drukowanie “wielu kopii” w przypadku dokumentu jednostronnicowego, ale wydrukuje za to w DF dokument wielostrnnicowy.
I tak sobie się bawię “przestawiając” tę opcję i w sumie nie wiem co mogło się napsuc - podejrzewam aktualizację Windowsa, bo działało to od X czasu bardzo dobrze, a od jakiegoś już nie - rzakdo drukuje, więc ciężko wyłapać moment, ale drukarka jest zainstalowana od lat na tym samym PC i nic się w tej kwestii oprócz updatów systemu nie zmieniło. Jakiś uniwersalny sterownik, coś?