Hp IQ506 nie ładuje systemu normalnie (czarny ekran)


(Mosciccak) #1

Witam wszystkich jestem tu nowy i mam nadzieję że temat umiejściłem w odpowiednim miejscu .

Mam HP IQ506 z W Vista hp. Problem w tym że przy normalnym uruchamianiu włacza sie do momentu ładowania systemu i potem mam tylko czarny ekran i myszkę którą mogę śmigać po ekranie. Raz udało mi sie załadowac system wszystko wydawało sie chodzic naturalnie aż właczyłem przykładowy filmik i po obejrzeniu jednego , drugiego zaczą mi się jak by głos przycinać a nagle na ekranie wyskoczyły jakies krzaczki i komp sie wyłaczyl i znów nie ładuje sys .

 

W trybie awaryjnym włącza się bez problemu i wszystko działa jak należy.

 

Komp ma już trochę lat nie był formatowany jest troszkę zaśmiecony. 

 

Nie wiem czy do wymiany jest karta graficzna czy system. Wyłączając grafe w trybie awaryjnym jest dalej to samo . Nie mam płyty naprawczej , przy recovery wyskakuje błąd nie mam visty na płycie a co do tego windowsa to nawet nie mam z kąd go wziąść aby przegrać system gdyż vista cieszy się małym zainteresowaniem 

 

Miał ktoś podobny problem ? Może ktoś mi pomóc w zdiagnozowaniu problemu ? z góry dziękuje :wink:

 


(JNJN) #2

 

Możliwe, że to już problem sprzętowy - karta grafiki pada?

 

A jak z temperaturami? nie nagrzewa się za mocno, sprawdź.

 

I zostaje serwis i niech zrobią diagnostykę.


(Mosciccak) #3

grzać się nie grzeje myśle że albo sys mi się posypał albo układ w grafice padł mam nadzieje że to pierwsze może uda mi się w awaryjnym grafike przetestować


(Mosciccak) #4

jednak system :wink: mozna zamknac temat