HP LaserJet 1018 - drukarka się ścieła i drukuje to samo

Witam mam problem z drukarką. Chciałem wydrukować kiedyś plik gdzie było 6 stron. Drukarka (podana w temacie) wydrukowała pierwsza z nich reszty nie. Teraz po każdym włączeniu drukuje przeciętnie 20 stron tej samej kartki. Apel nie działa - pisze że drukarka jest żle podpięta. Stwrowniki zaktualizowane drukarka podpięta prawidłowo. Gdy chce ja całkiem odinstalować to wyskakuje mi komunikat : “Instalator napotkał nieprawidłowe wykonanie programu. Instalator zostanie zamknięty.”

Nie drukuje mi również bieżacych dokumentów jakie chcę wydrukować - tylko cały czas tą jedną stronę.

Kiedyś miałem problemy z taką drukarką. Ani zainstalować ani odinstalowac sterownik a drukować nie chciała. Poradziłem sobie w ten sposób, że usunąłem z rejestru wszystkie wpisy dotyczace HP, restart i dopiero zainstalowałem sterownik. System Windows XP.

Drukarka ta to tzw win-drukarka i do poprawnej pracy musi być podłączona do komputera i zainstalowane sterowniki z firmware. Najprawdopodobniej to jest sprawa systemu. A konkretnie Bufora wydruku (C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe). Spróbuj go zatrzymać w Narzędziach administracyjnych/Usługi. Czy to był wydruk robiony z pliku PDF bo jakiś czas temu zauważyłem był jakiś bąd związany z Adobe Readerem poniżej wersji 9 i tymi seriami drukarek. Wywalało akurat sterowniki.

Tak to był PDF. Zatrzymanie bufora nei pomogło.

odłączałeś ją całkowicie z prądu (kabel z gniazdka)?

na obudowie nie ma przypadkiem przycisku do anulowania wydruku jakiegoś pliku (w HP często to znak x na obudowie drukarki)?

nie mam przycisku do anulowania wydruku.