Witam,
Czytałam o problemie w innych tematach, ale wciąż niezbyt rozumiem, jak rozwiązać problem. Ludzie załączają pliki naprawcze FRST, ale nie wiem, czy mogę ich użyć, czy są spersonalizowane dla tego, u kogo występuje problem.
Problem jest następujący: Po usunięciu oprogramowania HP jak komputer się włącza, pojawia się komunikat:
“Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku
C:\Program Files\HP\HP Deskjet 2540 series\bin\HPStatusBL.dll
Nie można odnależć określonego modułu.”
Czy mogłabym prosić o wyjaśnienie problemu i pomoc w jego rozwiązaniu? Nie jestem pewna, gdzie zacząć z plikiem FRST.
Ach, no i czy modyfikowanie pliku może spowodować inne problemy? Czytałam wątek, gdzie komuś WiFi padło.
Z góry dzięki, mam nadzieję, że znajdę pomoc
Jak usunęłaś to oprogramowanie? Poprzez usunięcie do kosza katalogu?
Zainstaluj jeszcze raz sterowniki do drukarki Deskjet 2540 i odinstaluj je poprzez panel sterowania, lub program RevoUninstaller.
ps.
Pliki naprawcze FRST są przygotowywane pod indywidualne komputery i nie mogą być wykorzystane na innych.
1 polubienie
Dzięki za odpowiedź, dość późno zauważyłam. Zainstalowałam sterowniki i oprogramowanie ponownie, odinstalowałam, ale problem niestety został Czy RevoUninstaller działa inaczej, niż panel sterowania? Czy są jeszcze inne rozwiązania, których mogłabym spróbować?
Tak, Revo działa inaczej. Deinstalator windowsa, to tak naprawdę tylko skróty do deinstalatorów przygotowanych przez producenta oprogramowania. Revo po zakończeniu pracy przez taki deinstalator samodzielnie wyszukuje w systemie ewentualnych pozostałości.
Możesz pobrać autoruns i wyszukać w autostarcie pozostałości po HP. Pewnie coś będzie w zakładce Logon, ewentulnie services, może w scheduled tasks, albo printer monitor Wszystko co zostało po HP możesz wywalać