Witam
Jestem już po instalacji Windows 7 i powiem Wam, że nie obyło się bez problemów (ale to nic nowego przy nowych systemach)
Zacznę od tego co udało mi się zainstalować:
+touchpad
+karta Wifi (na szczęście system sam wykrył)
+modem Motorola
+płyta główna (mam na myśli ogólnie, że działa
)
+karta grafiki
+czytnik kart 5 w 1
+głośność - przycisk touch(ten niebieski button co można dotykiem ściszyć lub pod głóśnić)
+ Sterownik do karty muzycznej Realtek
Teraz niestety czego mi się udało zainstalować i nadal z tym wojuje- to jest:
-QuickPlay (to są niebieskie przyciski dotykowe- oprócz głośnośći, bo to działa)
-WebCamera
-QuickLunch
Jeśli ktoś wie jak tą resztę zainstalować bez problemów, to niech się wypowie na forum 
Próbowałam znaleźć na stronie HP sterowniki pod Windows 7, ale prawie nic to nie dało. Piszę prawie, bo coś niby znalazłam bo ten system, ale po zainstalowaniu i tak to nie działa 
Nie no okej. Już się wszystkiego się dowiedziałam przy zakupie 
Małe podsumowanie. Pomimo sprzętowych niedogodności (mam na myśli sterowniki, jak i programowych (subedit player nie działa pod Windows 7
), to jednak uważam, że warto było się poświęcić i przejść na Windows 7, bo o wiele mniej pożera pamięci, nawet po zainstalowaniu już programów i w ogóle jakoś milsze jest dla oka design 
Ale jeszcze zostały te nieszczęsne sterowniki, których nie mogę w ogóle zainstalować i nie wiem czy takie coś co nazywa się
Intel Chipset Installation Utility dla ICH8 do systemu Microsoft Windows Vista
też powinnam instalować? Tutaj właśnie czekam na Waszą pomoc
Dziękuje za wszelkie posty i sugestie. Pozdrawiam