HP PSC C4280 - informacja o uszkodzonej kasecie drukującej

Witam.

Posiadam urządzenie jak w temacie. Jakiś czas temu skończył mi się tusz czarny, więc napełniłem go uzupełniaczem. Po tym zabiegu wszystko było ok., drukowało bez problemu.

Dzisiaj podkusiło mnie żeby sprawdzić za pomocą oprogramowania HP sprawdzić stan tuszu. Tak jak się spodziewałem, stanu nie pokazało, a co więcej, po tym zabiegu na wyświetlaczu urządzenia pokazała się informacja o treści:

Brak kasety lub jest ona uszkodzona

Wie ktoś może jak ten problem obejść, w jakiś sposób oszukać drukarkę żeby zaczęła drukować?

Z góry dziękuję za pomoc.

Może to nie jest rozwiązanie na jakie czekałeś ,ale mógłbyś odinstalować sterownik drukarki , odłączyć urządzenie , przeczyścić CCleaner-em rejestr systemowy , zrestartować kompa i zainstalować podstawowe sterowniki kiedy komputer wykryje nowo podłączone urządzenie… to tylko moja sugestia…

To o czym piszesz zrobiłem zanim napisałem posta na forum. Niestety, nic to nie dało.

Chyba jutro kupię albo nowy, oryginalny tusz, albo nowe urządzenie z tańszymi tuszami, niemniej, jeżeli ktoś ma jakieś sugestie, to proszę o jakieś rady.