HP recovery nie startuje z f11

Witam tak jak w temacie.W laptopie zainstalowałem windowsa 10 i utworzyłem partycje dodatkowe i pewnie dlatego spierdzieliłem, próbowałem już skasować te dodatkową partycje ale nic nie pomogło.
Więc ja bym poprosił przeprowadzenie mnie krok po kroku po tym jak tą partycję przywrócić do działNI
z góry dziękuje

A ta partycja w ogóle istnieje jeszcze?

Pokaż obrazek systemowego Zarządzania Dyskami.

Recovery jest ukryte i nie da się go ot tak spitolić, aczkolwiek systemowy program do partycjonowania jest na tyle do doopy że nie warto go używać. Ściągnij MiniTool Partition Wizard i odopal , zobacz czy recovery się zachowało.

Zainstalowałem win 7 na czysto ale zależy mi na tej partycji, sprawdzałem też w tym minitool partition wizard i wszystko wydaje sie ok, co teraz?

Zrób Screena, bo być może nie jest to partycja Recovery

dobra teraz spróbowałem i odpaliło i wszystko przeszło elegancko tylko mam pytanie czy teraz mogę utworzyć dodatkową partycje na programy itp żeby nie mieć wszystkiego na systemowej

Tak, możesz podzielić partycję C na dwie. Można to zrobić programem zewnętrznym, np. Easeus Partition Master, choć czasem udaje się to w Zarządzaniu Dyskami (PPM na partycji C i zmniejsz wolumin), wymaga jednak uprzedniej, dobrej defragmentacji plików na partycji C.
Osobiście polecam jednak: https://www.dobreprogramy.pl/EaseUS-Partition-Master,Program,Windows,12861.html

Szczerze mówiąc jest to zalecane, w przypadku przeinstalowania systemu nie będziesz musiał kopiować danych na inne nośniki, a nawet niektóre programy po przeinstalowaniu systemu powinny działać bez konieczności ich instalacji

Dobrze dzięki spróbuję, ale to nie popsuje tej partycji recovery znowu?

To tylko od Ciebie zależy! Nie ruszaj żadnej innej partycji poza partycją C, ale i to trzeba umieć prawidłowo wykonać.
Należy wydzielić z prawej strony obecnej partycji C obszar Nieprzydzielony takiej wielkości, jaka ma być druga partycja robocza. Następnie na tym obszarze Nieprzydzielonym utworzyć nową partycję.