HTC Desire Z czy coś innego

Witam,

zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, ale nie jestem w 100% pewien, bo wydawać tysiaka, a później żałować to nie chce.

Telefon jaki poszukuje musi mieć Androida z możliwością instalacji najnowszych wersji, ewentualnie nieoficjalnych, GPS, wifi. Jeśli ma dodatkową klawiature wysuwaną to dobrze, jak nie, to musi mieć w miare przyjazne pisanie smsów/przeglądanie stron. Desire Z spełnia raczej wszystkie te założenia.

Także, kupować ten telefon, czy polecicie coś lepszego raczej 1000zł nie chce przekraczać… Abonament nie wchodzi w grę, bo mnie to dużo drożej wyjdzie

Mam HDZ i mogę szczerze polecić.

Na sprzętowej klawiaturze pisze się wygodnie. Co ważne przy przeglądaniu stron nie trzeba używać ekranowej klawiaturki. Bardzo czuły ekran. Po zroot’ owaniu i S-OFF możliwość wgrywania wszystkich ROM’ ów (przeportowanych na desire z). Aktualnie używam: Android Revolution HD 7.0.2 HTC Sense 3.5(port) i stwierdzam, że jest rewelacyjny. Procesor podkręcony na 1.2 GHz (oczywiście nie cały czas :lol: )

również mam DZ i też polecam.

Klawiatura qwerty sprzętowa jest świetna - inni się mogą uczyć od HTC jak robić takie klawiatury IMO.

Sam mechanizm może Cię trochę zaskoczyć (nie jest typowy slider, klawiatura jest na takich zawiasach jakby- wygląda to delikatnie ale takie nie jest )

Standardowo mamy Android 2.3.3, czekamy na jakąś aktualizację (prawdopodobnie 2.3.5 ale 4.0 też realny).

Nakładka sense jest świetna- żaden inny interfejs nie jest tak wygodny. W ramach nakładki masz dużo aplikacji od HTC między innymi narzędzie do lokalizowania telefonu w razie kradzieży przez witrynę www z komputera.

Smartfon ma WIFI, GPS (wgrano nawet nawigację od HTC, niestety nawigacja tylko 30dni darmowa, potem mamy tylko mapy same (można sparować te mapy z nawigacją google, dzięki czemu mamy darmową navi bo nie trzeba mieć połączenia sieciowego stale- mapy HTC są wgrane już)).

chcesz więcej wiedzieć- zajrzyj tu (moja recenzja): http://www.dobreprogramy.pl/HTC-Desire- … 29443.html

Jeśli chodzi o komfort pisania smsów to DZ nie ma sobie równych :slight_smile:

dzięki wielkie za opinie, zabieram się za czytanie tego artykułu