HTC desire Z vs BB bold 9780, BB bold 9700

Chce wybrać jeden z tych 3 telefonow jak w temacie. Głownie pisze sms, rozmowy, internet-wifi, aparat i niby bateria ale i tak zawsze trzymają max 4-3 dni.

proszę o opinie który z tych telefonów byście wybrali??

Blackberry spełni swoją funkcję i w pełni go wykorzystasz tylko z usługą e-mail BB (BIS). W innym przypadku nie ma sensu. Do pisania sms i przeglądania internetu lepszy będzie HTC.

Jest tez taki mały minus z tego co widziałem na youtube ze to wysuwanie sie nie wiem jak to nazwać niszczy czy psuje??? coś takiego :

czy

http://www.youtube.com/watch?v=xbyu7JCI … r_embedded

Żebyś się nie zaskoczył gdy przy takim używaniu telefon wytrzyma max 24h.

Zgodzę się…zauważ że te telefony muszą byc praktycznie non stop połaczone z netem. Blackberrry (BIS) a android to wiadomo…

Spokojnie, spokojnie :slight_smile: napisałem tylko czego oczekuje od telefonu, nie że non stop wifi i jazda, sms max 30 dziennie , okolo 5-10 min rozmów dziennie, internetu czy wifi to chwilowo w szkole lub w domu.

Nie wiem jak inni to ja stawiam że w takim trybie Taki HTC Desire Z wytrzyma max 1,5 dnia. Niech ktoś to jeszcze potwierdzi z kolegów…

Teraz doczytuję bardziej - kolega chce brać androida bez pakietu internetowego??? i korzystać tylko po WiFi??? Dla mnie to bez sensu, bo to jakby odciąć mu rękę. Cała przyjemność korzystania z funkcji jakie oferuje android ujawnia się dopiero przy stałym podłączeniu go do neta. (Podobnie jest w BB z tym, że tam jest BIS).

A przy stałym podłączeniu Desire Z do neta to 1,5 dnia to zupełny max. a jak załączysz GPS to lepiej miej ładowarkę przy sobie :wink:

więc jeśli nie chcesz mu dawać pakietu internetowego to może rozważ inne telefony? Takie moje zdanie.

Wybaczcie za brak info na temat pakietu, oczywiście te 25 MB lub nawet 100 jak się spodoba będę miał lub po prostu będę płacił za używanie internetu.

A co myślicie o nokia E6?

jeżeli rozważasz coś z Nokii warto by się zastanowić nad E7 :smiley:

Żeby już nie przedłużać to chyba wybiorę Nokie E7 bo tez mi ja koledzy poradzili i nawet ciekawa, tyle ze nie ma autofokusa z tego co wiem :frowning: