Jakoś na początku stycznia zamierzam zaopatrzyć się w nowszy sprzęt (jeden z tematu). Problem w tym, że nie wiem w który. Telefon ma być głównie używany do internetu, czasem do słuchania muzyki i grania w angry birds i fruit ninja.
Z HDZ nie miałem do czynienia natomiast z SGS’ em tak i całkiem fajnie się go obsługiwało (ale trzymanie go 15 min to raczej nic specjalnego).
No i tu pytanie do was który byście polecili, ewentualnie jakiś inny w cenie 800-900 PLN (mam na myśli używany). Aha i zależy mi żeby posiadał Android’ a.
Pamiętaj, że samsung olewa dość szybko swoje telefony i nie wydaje nowych androidów na nie (patrz sg 1 czy galaxy s plus- nie wierzysz to zajrzyj na profil facebokowy samsung polska to zobaczysz całą masę krytycznych opini co do aktualizacji u sansunga).
HTC wydaje częśćiej update’y niż samsung i robi to “chętniej”.
Także posiadam DZ. Jego ogromnym plusem (jak dla mnie) jest android i klawiatura QWERTY. Przesiadłem sie z Touch Pro 2 (WM) i jestem bardziej zadowlony z DZ. Jego minusem jest natomiats piskliwy i za cichy jak dla mnie głośnik jak i bateria. Telefon ładuje praktycznie codziennie i szybciej ubywa bateria niz przy TP2. Jeśli coś bedziesz chciał jeszcze wiedzieć to pisz.
Powiedziałem, że jak dla mnie za cichy… Pracuję w ruchliwych warunakch i czasem cięzko mi usłyszeć dzwonek. Wybrałem najgłośniesze plus lekki tuning dzownka (podgłośnienie na kompie) i już wszystko gra. Dźwięk w porównaniu do innych telefonów jest jakby go się puściło przez folie bo jest piskliwy i nie słychać praktycznie innych tonów (broń Wielki Wszechświecie słuchać muzyki z telefonu na głośniku!). Bateria w porównaniu do TP2 traci się szybciej a z obu koRZystam tak samo. No ale jak powiedziałeś “smartfony żrą baterię szybko”. To jest ich minus. Mimo wszystko brałbym DZ tylko i wyłacznie ze wezględu na QWERTY i Androida.
A powiedzcie mi jeszcze coś o tych zawiasach przy rozsuwaniu telefonu w DZ. Czytałem coś o tym, że są słabo zrobione, sprawiają wrażenie jak by się zaraz miały urwać. Prawda to?
Nieprawda. Też się tego obawiałem ale możesz brać. Ja wziałem w ciemno i jestem zadowolony. Nie narzekam na zawiasy. Niektórzy po prostu przesadzają i tyle.