HTC Desire Z vs Samsung Galaxy S

Witam.

Jakoś na początku stycznia zamierzam zaopatrzyć się w nowszy sprzęt (jeden z tematu). Problem w tym, że nie wiem w który. Telefon ma być głównie używany do internetu, czasem do słuchania muzyki i grania w angry birds i fruit ninja.

Z HDZ nie miałem do czynienia natomiast z SGS’ em tak i całkiem fajnie się go obsługiwało (ale trzymanie go 15 min to raczej nic specjalnego).

No i tu pytanie do was który byście polecili, ewentualnie jakiś inny w cenie 800-900 PLN (mam na myśli używany). Aha i zależy mi żeby posiadał Android’ a.

Pozdrawiam

ja Ci polecam HTC Desire Z, sam go mam i jest super. Myślałem nad SGS ale wykonanie jest gorsze.

Dlaczego Z:

• klawiatura sprzętowa qwerty: jest mega wygodna, jak na telefon, klawisze wyprofilowane. Super do neta czy sms’ów

-HTC ma super wykonanie: połączenie gumowego plastiku i metalu, samsung tylko plastik zwykły

-HTC ma super interfejs sense, wygodny i w ogóle.

Więcej poczytasz w mojej recenzji na blogu DP: http://www.dobreprogramy.pl/HTC-Desire- … 29443.html

Pamiętaj, że samsung olewa dość szybko swoje telefony i nie wydaje nowych androidów na nie (patrz sg 1 czy galaxy s plus- nie wierzysz to zajrzyj na profil facebokowy samsung polska to zobaczysz całą masę krytycznych opini co do aktualizacji u sansunga).

HTC wydaje częśćiej update’y niż samsung i robi to “chętniej”.

Także posiadam DZ. Jego ogromnym plusem (jak dla mnie) jest android i klawiatura QWERTY. Przesiadłem sie z Touch Pro 2 (WM) i jestem bardziej zadowlony z DZ. Jego minusem jest natomiats piskliwy i za cichy jak dla mnie głośnik jak i bateria. Telefon ładuje praktycznie codziennie i szybciej ubywa bateria niz przy TP2. Jeśli coś bedziesz chciał jeszcze wiedzieć to pisz.

smartfony żrą baterię szybko. Sytuację ratuje wyłączenie 3G gdy nie potrzebujemy.

Głośnik w moim egzemplarzu jest ok: gra głośno i nic nie piszczy.

Powiedziałem, że jak dla mnie za cichy… Pracuję w ruchliwych warunakch i czasem cięzko mi usłyszeć dzwonek. Wybrałem najgłośniesze plus lekki tuning dzownka (podgłośnienie na kompie) i już wszystko gra. Dźwięk w porównaniu do innych telefonów jest jakby go się puściło przez folie bo jest piskliwy i nie słychać praktycznie innych tonów (broń Wielki Wszechświecie słuchać muzyki z telefonu na głośniku!). Bateria w porównaniu do TP2 traci się szybciej a z obu koRZystam tak samo. No ale jak powiedziałeś “smartfony żrą baterię szybko”. To jest ich minus. Mimo wszystko brałbym DZ tylko i wyłacznie ze wezględu na QWERTY i Androida.

A powiedzcie mi jeszcze coś o tych zawiasach przy rozsuwaniu telefonu w DZ. Czytałem coś o tym, że są słabo zrobione, sprawiają wrażenie jak by się zaraz miały urwać. Prawda to?

Nieprawda. Też się tego obawiałem ale możesz brać. Ja wziałem w ciemno i jestem zadowolony. Nie narzekam na zawiasy. Niektórzy po prostu przesadzają i tyle.

@jasiu87

patrząc po fotkach, to tak, wyglądają kiepsko i mało trwale.

Sposób rozkładania jest dziwny, w praktyce jednak jest raczej trwały a samo rozkładanie telefonu wygodne.

Bierz bez żadnych obaw.

No to się chyba zdecyduję na HDZ. Jak widzę nówkę można wyrwać za 900 PLN’ ów. Może koło 10 stycznia ceny troszkę spadną ^^

Dzięki za doradzenie.