HTC do 2000 zł

Witam. Zastanawiam się nad nowym telefonem. Największym zaufaniem darzę firmę HTC, więc chciałbym kupić urządzenie tej firmy. Moje wymagania:

• Android, najlepiej Gingerbread (2.3)

• dobry procesor i dużo RAMu (512 - absolutne minimum)

• dużo pamięci na aplikacje (wbudowanej znaczy się, minimum z 1 GB)

• gniazdo: 3,5 microjack.

• bateria: chciałbym, aby trzymała 16 godzin pod dużym obciążeniem (6 godzin ciągłego użytkowania [gry] i 10 z włączonym 3G w trybie czuwania. Bez BT, Wi-Fi czy GPS).

• jeżeli smartfon będzie spełniał powyższe wymagania to na pewno będzie miał ekran pojemnościowy, bluetooth 2, akcelerometr, GPS, złącze microSDHC i inne tego typu dodatki.

Jeżeli jakiś smartfon będzie spełniał te warunki, jednak jego cena przekracza barierę 2000 zł,napiszcie go. Zobaczymy co sie da zrobić :slight_smile:

Bardzo duże wymagania co do baterii :wink:

Za mało napisałeś tak naprawdę, bo wszystko to mają nowe telefony od HTC :wink:

Polecam poczytać blogi np http://smartos.pl/ i tam szukać swojego telefonu :slight_smile:

Jakiś czas temu sam kupiłem Vision’a (Desire Z) ale przede wszystkim z braku alternatyw - fizyczna klawiatura to dla mnie konieczność.

Co powiesz na HTC Sensation?

I bardzo mnie to cieszy.

Dodam może to: im większy ekran tym lepiej. Wiem, bateria to duży problem dzisiejszych smarfonów. Swoją drogą, ciekawe czy jeszcze dwa lata temu ktoś pomyślałby, że 16 h dla telefonu to strasznie wygórowany czas. Chociaż te 4-5 h chciałbym pograć na nim jak jestem poza domem, bo w domu prąd jest.

Sensation: bardzo mi się podoba. Trochę dziwnie wygląda, ale wygląd to dla mnie drugorzędna sprawa. Dużo RAMu i procesor powyżej 1 GHz to coś, co mi się bardzo podoba. 8 megapixeli w aparacie no i cena nawet poniżej tych 2000 - świetny model. Jest coś lepszego? :slight_smile:

Może HTC EVO 3D, ale w mojej opinii to tylko chwyt marketingowy.

Do tej ceny mimo wszystko zamiast HTC - wybrałbym Galaxy S 2. Gdyby nie brak fizycznej klawiatury wybór padłby w moim wypadku na niego. Niesamowicie solidny, szybki i smukły. 2 rdzenie pozwalające na nagrywanie w FullHD. Możliwość zakupienia (tanio) oryginalnej większej baterii. Trzymając go w ręce czuje się taki lekki dyskomfort, że się zaraz telefon w dłoniach połamie ale jednak to tylko pozory.

tu małe crash testy ;)

Mam obecnie smarfo z fizyczną QWERTY ale doszedłem do wniosku, że nie jest mi potrzebna: na tyle SMSów, ile piszę, w zupelności wystaczy mi ekranowa klawiatura w poziomie. SII faktycznie ciekawie wygląda, oglądam własnie jego testy na YT

Miałem EVO 3D. Jak dla mnie to był najgorszy smartfon od HTC jaki kiedykolwiek miałem. Przez ten model zraziłem się do HTC. Jak na swoje parametry działał bardzo wolno (zarówno na oryginalnym ROMie jak i customach) i do tego niemal brak wsparcia ze strony zarówno HTC jak i xda (niby jest kilka ROMów, ale prawie wszystkie niemal nie różnią się od siebie i bazują na niedopracowanym oprogramowaniu w wersji 1.20. Do tego są niemal nieaktualizowane). Co do efektu 3D - niby robi wrażenie, ale na codzień praktycznie się tego nie używa.

Lepszy będzie Sensation (o wiele lepsze wsparcie, całkiem ładny wygląd, do Sensation można wsadzić baterię z EVO 3D co wpłynie pozytywnie na czas działania - bateria EVO jest sporo większa) lub właśnie Galaxy S II. Mam go i uważam za jeden z lepszych (jeśli nie najlepszy) smartfon jakiego miałem.

Dokładnie, Senastion, albo GSII. Tak jak napisałem, EVO 3D jest dla tych, którzy lubią obcować z nową technologią, co nie oznacza, że jest ona dobra. Z tego co piszesz, Pablo, to rzeczywiście model nieudany i trzeba poczekać na nowsze wypusty.