HTC KAISER TYTN II niedziałający aparat i dźwięk do restartu

witam was wszystkich: )

otóż, mam Kaisera od dwóch dni, używanego z Internetu. Miał sim lock (z Orange oczywiście), udało mi się go zdjąć : ) używam go teraz do Play.

Problem mam taki, że czasem nie działa mi dźwięk – nie słychać sygnału gdy dzwonię, nie słychać rozmówcy, nie odtwarza muzyki itp. Często po restarcie to przechodzi.

Drugi problem to taki, że przed zdjęciem sim locka aparat działał, teraz w ogóle. Włącza się, ale jest czarne tło. Bardzo mi zależy żeby to działało, podobnie jak i 3G.

Podaję parametry :

WM 6.1 Professional Sys. CE 5.2.19212 (wersja 19212.1.0.3)

Wersja pamięci ROM : 3.29.464.0 PLK

Data pamięci ROM: 05/07/08

Wersja radia : 1.70. OliNex

Wersja protokołu : 25.65.30.04H

Potrzebne są jeszcze jakieś dane ?

Dodam, ze jest to mój pierwszy telefon z jakimkolwiek systemem operacyjnym i nie jestem bardzo w temacie :frowning:

Aha, no i poczytałam trochę wątków i zrobiłam Hard Reset, który nic nie dał. Wyczytałam też coś takiego, żeby przywrócić wersję radia(?) taką, jaka była przed zdjęciem sim locka, ale ja niestety nie mam pojęcia jaka to była wersja ;/

Tak poza tym co wyżej, to nie działają jeszcze krótkie kody typu sprawdź stan konta ;(

Co proponujecie? Proszę o proste odpowiedzi, bo czuję się zielona jak czytam inne wątki ;p

~Klaudyna

Daawno już miałem Kaisera…

Spróbuj wgrać innego HardSPL ( poczytaj o tym na necie ), inne ROMy, inne radio ( też na necie )…

Też miałem taki problem. W końcu któryś sposób działał, ale jaki - nie pamiętam.

wgrywałam, ale ciągle aparat nie działa. Z dźwiękiem lepiej : )

Dodane 18.06.2011 (So) 12:34

dziękuję, za podpowiedz :slight_smile:

problem został rozwiązany :slight_smile:

zmieniłam radio na 1.65.16.25 i zainstalowałam RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16.25_Ship.zip i wszystko działa jak należy chociaż nie wszystko - krótkie kody sieciowe nadal nie działają z szybkiego wybierania ;/ ale da się z tym przeżyć:) pozdrawiam wszystkich:)