Htc one S kabel mhl

Witam. Dzis zakupilem kabel mhl z koncowka HDMI , moj problem polega na tym iz gdy podlaczam telefon do telewizora po przez kabel to wogole nic nie reaguje. Model telefonu HTC one S
Telewizor to LG 32LF510U . Czy to wina telefonu ?

A co chcesz tym osiągnąć - wyświetlanie obrazu na TV ?
Korzystasz z jakiejś apki / używasz opcji wyświetlania ?

Tak chce odtwarzac obraz z telefonu na telewizorze. Nie uzywam zadnej aplikacji, pobralem aplikacje check mhl na telefon ale nic to nie daje

Jesli chodzi o opcje wyswietlania to gdzie to mam ustawic ?

Zapewne w ustawieniach telefonu / funkcje związane z wyświetlaniem obrazu na TV. Nie wiem jak to jest w HTC One, ale nie wszystko musi działać z automatu jak przyjąłeś w pierwszym poście.

Nie widac takich funkcji…

Opcja przechwytywania obrazu, w opcjach programisty. Nie wiem jak jest w HTC.

W TV włączyłeś sygnał z HDMI ?

Gdy podlaczylem kabel do tv i telefonu w ustawieniach telewizora wszedlem w hdmi i wgl nic nie pokazalo tylko napis brak sygnalu…

A w telefonie, coś Ci się na pasku wyświetla ?

Aby wyświetlać obraz na TV przez kabel MHL => HDMI potrzebne jest wejście w telewizorze oznaczone HDMI / MHL - tak mam przynajmniej u siebie w TV i na amplitunerze.

Wlasnie rzecz w tym ze nie… Kiedys jak chcialem kupic uzywany kabel to sie pojawialo na pasku kilka opcji ale znikalo bo kabel byl uszkodzony… Dlatego nie kupilem. A dzis nowy kabel i nic nawet w pasku powiadomien sie nie pojawia.

Pisze samo HDMI … ale powinno dzialac z mhl poniewaz kiedys na uzywanym kablu laczylo normalnie