Witam, od jakiegoś czasu poszukuję nowego telefonu. Szukałem gdzieś w przedziale do około 900-1000 zł, w czasie poszukiwań znalazłem HTC Touch Pro. Urzekł mnie on, ale wciąż nie jestem przekonany co do jego ceny. Czy uważacie że jest on jej wart? Prosiłbym także o ogólne opinie na jego temat. Może ktoś mógłby mi polecić jakiś inny telefon, funkcje jakie pragnąłbym w telefonie to wifi, najlepiej WM, choć niekoniecznie, klawiatura QWERTY. Od razu piszę, że jestem zagorzałym przeciwnikiem designu Nokii, a także różnych dewiacji telefonowych Apple’a. Interesują mnie tylko telefony nowe. Z góry dziękuję za rady i opinię
No wiesz…zależy czego oczekujesz od telefonu…Wybór urządzenia z WM najlepiej wersji 6.5 jak dla mnie to bardzo dobry wybór…
HTC Touch Pro z WM 6.5 chodzi wolno. Najlepiej działa mi na 6.1. Sam telefon jest genialny. Mam go już prawie 2 miesiące i jeszcze nie ogarnąłem wszystkich funkcji
GPS nie zgubił mi jeszcze ani razu zasięgu. Wi-Fi ze szkolnego AP działa doskonale. Ogólnie cud, miód i orzeszki 
Jak może chodzić gorzej na WM 6.5 skoro ten system jest sam w sobie szybszy…To tak jakby porownać szybkość visty i XP.
Pewnie słaby ROM miałeś… 
Od telefonu oczekuję zasadniczo, żeby dzwonił, miał dobry ekran, mógł wysyłać i odbierał smsy, wygodnie się na nim pisało i miał wifi, a także żeby mógł zrobić jakiejś jakości zdjęcie (od porządnych to są aparaty) oraz żeby chodził w miarę dobrze i nie miał zacinek co chwilę. Nie interesuje mnie muzyka, bo od tego są mp3, a gpsa raczej nie będę używał. Czyli zasadniczo telefon do dzwonienia, smsów i internetu. A soft chyba można nowy wrzucić, czy się mylę?
Na WM jest bardzo bogaty wybór ROMów od lepszego działania internetu na sofcie w którym skupiono się na szybszym działaniu oraz długo trzymającej baterii…
A polecilibyście coś innego z tego przedziału cenowego?
Jak dla mnie ten telefon to niezły wybór. Po zakupie najlepiej od razu wgrać custom ROMa (nie cackać się ze standardowymi ROMami) i wszystko powinno pięknie działać. Poza tym na ten telefon chyba dostępny jest port Androida - tak jak na mojego Diamonda 2.
Chyba stockowym
- na moim Topazie custom 6.5.3 działa świetnie - a sprzętowo to prawie to samo co Raphael (TP1).
Nie stockowy ale trochę zaśmiecony. Od razu jak kupiłem telefon wgrywany był WM 6.5, trochę pochodził i zaczął mulić. 6.1 ma tak samo po półtora miesięcznym użytkowaniu.
Pewnie miał jakieś dodatki od operatora lub HTC…Na całkowicie czystym systemie to sie nie powinno zdarzyć
Jeżeli chodzi o telefony z WM to trzeba się umieć z nimi obchodzić zwłaszcza ze systemem , system jak na system mobilny jeden lepszy drugi gorszy ale żaden z nich nie zamyka niektórych programów naciskanych na krzyżyk , więc po pewnym czasie telefon zaczyna mulić , nawet jak je wyłączymy “ręcznie” to i tak po pewnym czasie telefon traci pamięć , niewiadomo gdzie i nikt tego nie wie czyli z biegiem dni użytkując tela ubywa mu pamięci operacyjnej , wystarczy 1-2 razy w miesiącu tela wyłaczyć całkowicie i ponownie załaczyć i tel odzyskuje utraconą pamięć , oczywiście instalowanie i odinstalowanie dużej ilości programów również powoduje zaśmiecenie systemu czy wpisów rejestru co objawia się “mułowatowoscią” tela. Moim zdaniem najszybsze i najstabilniejsze romy to romy orginalne od HTC , jest to tylko moje zdanie i różnie na to można się zapatrywać aczkolwiek podobno HTC to osobliwe egzemplarze i nawet dokładnie ten sam model drugiemu nierówny , więc jeden i ten sam rom wgrany do róznych takich samych modeli zachowuje się inaczej.
A moglibyście mi polecić coś z wifi i w miarę wygodnym przeglądaniem internetu z trochę niższej półki cenowej, czy w ogóle coś takiego istnieje?
z niższej tzn… w jakich cenach??
Touch pro można wyhaczyć na allegro za ok. 1100-1200 zł, coś koło 900-1000 zł, ten przedział