HTC Wildfire S czy Samsung Galaxy Ace S5830

Mam pytanie: których z tych telefonów wziąść? Który lepszy? Który pozwala na bezproblemowe aktualizacje Androida i czy da się na nich zainstalować najnowsze wersje systemu? I bonusowe pytanie: czy pójdzie na nich czwarta wersja Androida :slight_smile:

Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości.

samsung!!

oficjalnego Ice Sandwich nie będzie miał żaden ale może znajdzie się jakiś ciekawy ‘custom rom’

A Sony Ericsson Xperia X8? Zapomniałem o tym telefonie napisać :wink:

dalej Samsung :slight_smile:

+1 do samsunga. Sam mam SGS2, ale matka wzięła sobie Ace’a. Co ciekawe, moim zdaniem Ace jest poręczniejszy (lepiej leży w dłoni).

A ja bym wziął HTC. Ma nowszego oficjalnego androida oraz to HTC, a nie Samsung :wink:

polecam HTC z kilku powodów:

-lepsze wykonanie (częściowo metalowa obudowa a nie plastik)

• świetna nakładka dostępna tylko w HTC- HTC Sense, nie ma chyba wygodniejszej nakładki

• HTC ma też nowszy Android (2.3.5 o ile pamiętam)

• HTC chętnieji częściej wydaje aktualizacje niż samsung, który zdaje się robi to tylko z musu (ludzie dopytują o updaty ciągle)

Ani 1 ani 2 nie dostaną raczej Andrida ICS, szanse większe ma na to HTC, które bada narazie które telefony obsłużą ICS.

Zawsze pozostają nie oficjalne ROMy z Androidem 4 które już powstają. Ich wgranie= utrata gwarancji niestety

Dobra, czyli na razie wygrywa HTC. A który telefon jest najwydajniejszy w grach?

Takie (może)beznadziejne pytanie - to jest legalne? :slight_smile:

Na pewno? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy WFS nie ma plastikowej obudowy?

Pudło. Samsung ma 2.3.6. :slight_smile:

Czy ja wiem… Ja myślę że u obu jest podobnie (czyli słabe wsparcie tańszych modeli). Uważam, że WFS nie dostanie oficjalnego ICS przede wszystkim ze względu na procesor ARMv6 tak samo jak Ace.

Oczywiście. Problemem jest tylko utrata gwarancji z powodu zmiany oprogramowania. Można jednak przed wysłaniem do serwisu wgrać oryginalne oprogramowanie i nie ma problemu.

Co do telefonów to oba nie są za dobre (Ace niby ma te 800 MHz, ale to ciągle stary Qualcomm ARMv6). Nieoficjalnie ICS pójdzie na pewno, ale istnieje możliwość że dużo czasu upłynie zanim będzie w pełni funkcjonalny. Ja na twoim miejscu dozbierałbym więcej pieniędzy i kupił np. używanego SGS1 - sprzęt znacznie lepszy (przede wszystkim ARMv7 i co za tym idzie lepsza wydajność i np. Flash) i jest już na niego funkcjonalny ICS.

Miałem w rękach SGS1 i SG Ace i SGSII. Z tych trzech najgorzej wykonany jest SGS1, ale za to bebechy ma sporo lepsze niż Ace.

bierz samsunga ace :slight_smile: lepszy wybór :slight_smile: zerknij tutaj to sie dowiedz o wszystkich modelach androidowych http://forum.android.com.pl/

Chodzi ci o ten:http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-phone/mobile-phones/smartphone/GT-I9000HKDXEO#none?

Bez problemów się go aktualizuje(bo widzę, że ma starą wersję Androida)?

SGS ma Gingerbreada 2.3.6 i oficjalnie nic już ponad to nie będzie (zresztą z Ace jest dokładnie tak samo). Róznica polega tylko na tym, że SGS1 ma praktycznie identyczne parametry jak Nexus S i dzięki temu można mieć na nim nieoficjalnie praktycznie w pełni funkcjonalnego ICS’a i nadal można liczyć na więcej.

Uważaj tylko na wynalazek o nazwie SGS+ - mimo plusa jest to gorsza odmiana SGS - ma gorszy procesor (Qualcomm zamiast Hummingbirda), nie ma AMOLED’a, aktualizacje tak samo zatrzymane na Gingerbreadzie, a nieoficjalne wsparcie znacznie gorsze.

Heh… teraz zauważyłem, że w Plusie nie ma tego telefonu a jest jego nowsza wersja(Galaxy S II i9100 Samsung). A domyślam się, że SGS bez abonamentu będzie pewnie sporo kosztował. Muszę bardziej obadać tą sprawę :wink:

To jeszcze takie jedno pytanko o inny telefon: co sądzicie o Nokii N8?

Zawsze można kupić używanego SGS1 - będzie sporo tańszy niż nowy w sklepie (sklepy ogólnie niechętnie zbijają cenę i dochodzi do sytuacji kiedy prawie nieużywany sprzęt z Allegro jest o połowę tańszy niż w sklepie).

Co do Nokii to moje zdanie jest takie - niezły telefon ze znakomitym aparatem zepsuty Symbianem. Tyle.