Mam pytanie : Czy jest możliwe zagranie jakiegoś dźwięku po wciśnięciu obrazka? Próbowałem już przez document.appendChild dołączyć element embed lub object (i do pliku mp3 i swf mającego ramkę dźwiękową)…
Rozwiązanie flashowe byłoby ok, gdyby nie to, że ten obrazek jest logiem… a nie mam zamiaru rozkazywać ściągać innym równocześnie SWF’a i loga w PNG… 30kb wolniej ;/
Próbowałem skryptów tego typu (#sound to pusty div, z display:none)
Chyba żartujesz. Po 15 latach po Microsofcie coś tam upichcili i tak aby nie działało nade wszystko pod IE.
(Nie wystarczy html5 jeszcze potrzebna jest słuszna przeglądarka, a zatem jest podobnie jak z bgsound.)
Trzeba ci tłumaczyć dlaczego tego nikt nie używa i nie będzie używał, chyba, że jedynie słuszne przeglądarki osiągną pełne zwycięstwo, na co liczą.
Pod najnowszą Operą tylko pliki .wav można odtwarzać, niezły dowcip. Chyba wszyscy teraz rzucą się na Safari lub Chrome, znów się można uśmiać.
Dziwię się tylko dlaczego w tej walce firm tak chętnie biorą udział niektórzy zwykli internauci. Mają udziały w tych firmach? Z naiwności, czy też po prostu tak dla idei ?
– Dodane 05.12.2009 (So) 22:30 –
O ile się orientuję, to każdy co choć trochę interesuje się muzą czy filmami w necie ma zainstalowany odtwarzacz flash, ale i WMP bo bez nich ani rusz.