Huawei Matebook D czy Asus ASUS VivoBook 15

Cześć! Zastanawiam się nad zakupem laptopa do 2700pln max. Ostatecznie waham się nad

Matebookiem D

oraz

ASUS VivoBook 15

Co polecacie? Macie jakieś lepsze propozycje? Laptop ma być do codziennych zastosowań. Obsługa worda, przeglądanie internetu. Jaką macie opinię co do wytrzymałości baterii? Pozdrawiam!

Tańszy i lepszy HP Pavilion 15 w promocji za 2599 zł :slight_smile:

• Szybszy procesor Intel Core i5-8265U
  • Ekran IPS
  • Szybszy dysk SSD M.2 PCIe:240 GB
  • Aluminiowa obudowa
  • Podświetlana klawiatura

Ten vivo book jest bez sytemu. Z windowsem zapłacisz już tyle:

brałbym Matebooka ze względu na perfekcyjne wykonanie. Ten HP też wygląda ekstra, ale w rękach go nie miałem :slight_smile:

Zdecydowanie z tych dwóch modeli Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256/Win10
Matryca FULL HD IPS (asus posiada jedynie TN), solidne aluminiowe wykonanie przy tym ciekawy design, nowy procesor 8 generacji, lekka i smukła obudowa waga 1,76 kg na laptopie 15 cali to bardzo dobry wynik, wygodna klawiatura, przyzwoite głośniki.

Gry? Ma byc mobilny, czy komfortowy? Prawie 3 k za lapla 15 cali i bez karty, to marny wybor :slight_smile:

No właśnie który ekran lepszy? Ledowy Asusa czy IPS w huaweiu? Wczoraj znajoma kupiła sobie tego Asusa i muszę powiedzieć że ekran mnie powalił :smiley: Czy FullHD w IPS a FullHD z led będzie dawało inne odczucia?

Do tej pory nie potrzebowałem super mobilnego laptopa, ale nie ukrywam że im lepsza bateria tym lepiej. Totalnie nie gram w gry. Laptopa potrzebuje do oglądania filmów, korzystania z internetu oraz obsługi pakietu office.

Cóż, to akurat ok :wink: Natomiast, nie wiem czy masz/miałeś lapka 15 calowego, rozważ 17, a przynajmniej zobacz w sklepie. Przy okazjonalnym korzystaniu z 15 cali, to brzmi OK, ale jeżeli chcesz pracować po 8h dziennie, bez monitora zewnętrznego, to bym myślał o większym. Komfort, szkoda oczu na mikrusy.

IPS jest lepszy od TN.

a teraz pytanie, która bateria lepsza? Do porównania dorzucam:

Czy liczba komór ma duży wpływ na wydajność baterii? Chyba coraz bardziej jestem skłonny kupić tego huaweia

1 polubienie

Dodaj ze w ekstra cenie 2599 :wink:

Lenovo też może być podobna konfiguracja do Huawei, minimalnie wydajniejszy procesor lecz to poziom około 10% więc tego nie odczujesz.