Witam brat dziś kupił sobie tel Huawei Nova 9 SE gdy ustawia dzwonek własny lub systemowy na połączenia przychodzące czy SMS jest zupełnie inny dźwięk niż ustawił. Hard reset nie pomógł. Dziwne 1 raz się z takim czymś spotykam. Obecna wersja Emui 12.0.1.119 ktoś pomoże?
Pozdrawiam.
Uprawnienia do plików nadane? W sumie to rzeczywiście dziwne… Jak on to ustawia, w ustawieniach dźwięku?
Jeśli nie masz folderu Ringtones to go stwórz i tam wrzuć swoje dźwięki I tam zapodaj ścieżkę do odtwarzania .Różne dziwa się dzieją
Problem wydaje się chyba rozwiązany telefon ma dualsim czyli dwa porty i musiałem ustawić na sim 1 oraz sim 2 ten sam dzwonek pomimo że mam włożoną tylko jedną kartę do sim 1.Moj osobisty dzwonek SMS działa na połączenie jeszcze nie sprawdziłem nikt jeszcze nie dzwonił
Ten cały EMUI jest obecnie dziwny. Bez Google’a, Sklepu Play etc. Ja bym telefonu Huawei sobie nie kupił.
Wszystko jest dla ludzi każdy kupuje co mu się widzi…mi osobiscie nie przeszkadza brak google też miewałem telefony huaweia bez google ale nie spotkałem się z takim mankamentem. Coś zostało zmienione i taki to efekt ważne że udało się dojść do ładu.