@krystian3w dzięki za sterowniki, zaintaluje.
Mówisz że można bez obaw pokazany sposób w poradniku zadziałać na telefonie?. Nie z blokuję telefonu?.
@krystian3w dzięki za sterowniki, zaintaluje.
Mówisz że można bez obaw pokazany sposób w poradniku zadziałać na telefonie?. Nie z blokuję telefonu?.
@krystian3w pobrałem paczkę i nadal nie mogę zainstalować sterowników do ADB Interface, za każdym razem pojawia się monit że nie można zainstalować sterowników bądź że system nie odnalazł sterownika.
@krystian3w i @Domker zainstalowałem sterownik do ADB udało mi się połączyć telefon i wpisać
adb shell locksettings clear --old [stary PIN/hasło]
adb shell locksettings set-disabled DISABLED
i po wpisaniu w/w komend wygląda to tak jak na screenie poniżej
I teraz pytanko do Was czy dobrze to jest wszystko przeze mnie wykonane czy jest coś nie tak, wyłączyła się blokada ekranu?. Pojawiła się informacja że locksettings: not found jak by nie znaleziono blokady ekranu…
Już na wcześniejszym etapie Ci się nie łączy i wysypuje błędem “adb server version (31) doesn’t match this client (41);” Jednym z objawów tego błędu jest, że masz w systemie więcej niż jedną wersję ADB zainstalowaną/uruchomioną.
Ubij serwer ADB. ( adb.exe kill-server
) i poszukaj, czy gdzieś nie masz zdublowanego ADB w systemie. Jeżeli jest to odinstaluj.
Jak dalej nie będzie łączyć (pokazywać urządzenia po poleceniu adb.exe devices ) to ja bym już się nie bawił w szukanie przyczyny tylko pobrał pierwsze lepsze ISO z Linuxem, wgrał na pendrive np. Rufus’em, uruchomił i wystarczy zainstalować pakiet android-tools
i wtedy działa “out of the box”.
Na YouTube masz “tonę” filmików jak połączyć się z ADB.
@Domker próbowałem ubić serwer poprzez adb.exe kill-server
ale nie wiele to dało, nadal pojawia się informacja jak na screenie powyżej.
Szukałem czy nie mam na Androidzie zainstalowanego / zdublowanego ADB ale nic takowego nie znalazłem żeby było.
Po podłączeniu urządzenia i wpisaniu adb.exe devices
pojawia się aktualnie taki monit
Idąc dalej po wpisaniu
adb shell locksettings clear --old [stary PIN/hasło]
adb shell locksettings set-disabled DISABLED
jest tak
Połączył się telefon czy raczej nie?.
Połączył się, ale widocznie twój ROM nie posiada “locksettings” w binariach, więc nic z tym nie zrobisz z poziomu ADB.
Uuu to przyznam że nie dobrze, myślałem że da się coś zadziałać na Huawei P9 Lite Mini z blokadą ekranu, a jakie są inne opcje / możliwości żeby zadziałały na ROM w tym telefonie?.
Snapdragon 425 daje szanse, że będą jakieś w miarę funkcjonalne Custom ROMy.
Mam pytanie czy wpisując komendę
adb reboot
w CMD
to odnośni się to restartu urządzenia (ponownego uruchomienia) czy całkowitego restartu do ustawień fabrycznych?.