Witam!
Jak w temacie. Jak wygodnie i szybko mogę skrócić nazwy plików w wybranym folderze (łącznie z podkatalogami) do określonej długości? Mam starsze urządzenie, które obsługuje pliki o maksymalnie 52-znakowej nazwie. No dziwactwo, no ale chcę to ogarnąć.
Ten screen mówi mi, że „Z” i „Pozycja” 1, to od początku nazwy, a „Do” i opcja „Delimiter” z wartością „52”, to ograniczy mi nazwę do 52 znaków. Jednak nie jestem pewny.
Przez to mi pomija… Co, nie można po prostu skrócić wsadowo nazwy? On tworzy pliki? No skoro istnieje, to powinno się móc stworzyć plik o innej nazwie, nie? To nie duplikat.
Bez obrazy ale przegladarki maja jakies translatory,
Teraz już w miare dobrze tłumaczą.
P.S.
Jesli chcesz cokolwiek robić z aplikacja której nie znasz, z czymkolwiek czego nie znasz to rób to na systemie który jest zainstalowany na oddzielnym dysku.
Potem na nim zainstaluj aplikacje, która wykona kopie wszystkich partycji tego dysku, na zewnętrznym
Ja uzywam Macrium ale jest wiele innych ( jest darmwa clonezilla ale ja odradzam)
Wykonaj wtedy kopie systemu oraz danych na których bedziesz pracować
Potem zainstaluj aplikacje i ją testuj. Jak coś nie tak, to wrócisz
Mozesz to także zrobić w srodowisku wirtualnym ( kwestia wersji systemu) ale to będzie sztuczny system i sztuczny „sprzęt”.
Real jest lepszy
Ale Nie oczekuj ze ktoś to zrobi za ciebie
Nie znam tego programu, ale na logikę, jeśli dwa pliki różnią się nazwą po 52 znaku, to do 52 będą identyczne, więc nie można ot tak ich tak samo skrócić. Być może w tym jest problem, nie wiem.
Ja korzystam z TC i narzędzia wielokrotnej zmiany. Którego z resztą też trzeba się nauczyć.
W końcu ogarnięte!
Te duplikaty ogarnąć musiałem ręcznie (tj. zmienić i skrócić nazwę po kliknięciu PPM i wybraniu „Edytuj nazwę”).
Te 3 duplikaty to tam se ręcznie ogarnąć mogę. Ciekawe, co by było, gdyby było ich ze 150.
Dzięki Wam za pomoc i chęć wsparcia.
Tym urządzeniem jest klasyczny tel. Samsung GT-S5610. On ma odtwarzacz MP3, obsługuje nawet MIDI i podłączył się po Bluetooth do mojej Yamahy R-N402D i Altusów 300.