I znowu problem z Neostrada


(Pawtam) #1

Witajcie...

Zainstalowalem sterowniki ze stronu neostrada.info, podlaczylem wszycho wg instrukcji jaka jest na tej stronce... Wszystko poszlo OK... Modem (Sagem Fast800) "widzi" sie z systemem, polaczenie z netem nawiazuje bezproblemowo i .... na tym sie konczy. Strony w przegladarce sie nie laduja, programy nie moga scignac aktualizacji... zero transferu....

System to Win 2000 + SP4, Outpost Firewall + Avast

Pozdrawiam

Darth


(Musg) #2

zadzwon sobie na info to Ci pomogą .I masz problem z glowy.To nie jest trudne.Pozdrawiam.


(Bartex88) #3

Hmm moze poprostu jeszcze Tobie nie podali sygnalu neostrady??a moze to tez byc cos z IE, sprawdz na innej przegladarce

pozdro


(Patricko) #4

Sprubuj wszystko na sterownikach oryginalnych, ktore dostales wraz z modemem. MOga na infolini powiedziec ze to wina sterwnikow ktore zainstalowales.

Jesli po zainstalowaniu sterownikow oraz oprogramowania od NEO dalej jest to samo to znaczy ze problem tkwi u nich a nie u Ciebie.


(Pawtam) #5

Dzieki kolego za rade... chyba faktycznie w tej swojej glowie posiadasz jedynie "musg"... Bardzo dobra rada... Chyba za duzo czytasz pism dla kobiet... bo tam takie rady sa jak znalazl... :slight_smile:

Neo mam juz od roku... wiec chyba sygnal juz podlaczyli :slight_smile: Co do przegladarek - sprawdzalem na IE 6, Operze i Maxthon'ie (taka kontynuacja MyIE2) i na zadnej nie sciaga stron

Jak instaluje na oryginalnych sterach to Neo w ogole nie moze polaczyc sie Netem... Na Win98 wszystko smiga ze az milo... wiec problem istnieje raczej po mojej stronie. Cos po prostu blokuje siec... tylko co? :cry:

Pozdrawiam

Darth


(Tomek Zamlynny) #6

sprawdz czy masz otwarte porty, czy nie masz szpiega start=> uruchom=> cmd netstat -an


(Pawtam) #7

Pingowalem http://www.onet.pl i wszytko poszlo OK..

Pozdrawiam

Darth


(Patricko) #8

Moze takia mala rada:

Jesli w Win98 wszystko smiga jak nalezy to podpatrz w nim swoje ustawienia i zrob to samo w Win 2000.

Moze cos pomoze ?


(Pawtam) #9

Hmm w sumie masz racje :slight_smile: ... sprobuje. A na co w szczegolnosci zwrocic uwage... na jakie wpisy?

Pozdrawiam

Darth


(Pawtam) #10

Niestety nic to nie dalo :cry:

Nadal zero kontaktu z netem, nawet przy wylaczonym firewall'u

Dodane 10/01/2005 o 15:02

Dzwonilem dzis do infolinii Neostrady. Sprawdzili wszystko co mogli sprawdzic przez neta (pingi, porty) i wg nich wszystko powinno byc OK... Ale niestety ciagle nie jest :cry: cos mi ciagle blokuje siec :-x (tak mi sie wydaje). Skanowalem juz Hijackthis, AdAware6, Spybot S&D i ... nic nie wykryly :cry:

Pozdrawiam

Darth