jw.
Tu test tego CPU z RTX 2060 “nie-super”
A tu test z RTX 2070 też “nie-super” czyli trochę szybszy od RTX 2060 Super
jw.
Tu test tego CPU z RTX 2060 “nie-super”
A tu test z RTX 2070 też “nie-super” czyli trochę szybszy od RTX 2060 Super
Czekaj, czekaj. Z czym ma dać radę. Procesor w grach na tyle daje radę na ile ustawienia podniesiesz w grach. Nie ma znaczenia z jaką grafiką. Obecnie ten procesor daje radę z każdą grą w FullHD na ustawieniach Ultra (w najcięższych tytułach typu Assassins dobije do 100%, ale to tylko sporadycznie).
Możesz mieć Core 2 Quad i na ustawieniach minimalnych z RTX 2060 będzie działał git.
Chodzi mi po prostu o bottleneck CPU… A karta za rok, góra dwa trafiłaby do nowego kompa. Ustawienia w grach jakie mnie interesują przy takiej karcie i monitorze 900p 16:10 (1440x900) to maks ile pozwoli gra.
Upraszczasz, jakość grafiki tworzy “narzut” obliczeń na procka, ale gry wymagają też własnych obliczeń.
Taki stojący w domku w Balmorze Caius generuje malutkie obciążenie wobec chodzących, gadających, rąbiących drewno NPC u Geralta. Światy gry sa bardziej skomplikowane.
Moje osobiste wrażenie ejst taki, że będziesz na granicy. Raz karta rozwinie (prawie) pełną prędkość, w miejscach procesorowych/grach, załapiesz lagi.
Niedługo mają wyść Ryzen serii 3 i myśle że dobrze współpracował by z tą kartą Ryzen 3600.
Chyba ci się coś pomyliło kolego. Jak procesor jest bottleneckiem to każdą kartę ściągnie do parteru. W grach nowych nigdy nie przekroczysz 40FPS z procesorem jakim to przytoczyłeś Core 2 Quad.
Ee ale on pisze o 900p. Wg mnie nawet na Ultra powinno być git, ewentualnie zbijesz cienie lub filtrowanie na średnie.
Ok, dlatego podałem przykład gdzie CPU nie bottleneckuje, a grafika może hulać.